Man terecht voor duw aan postbode na discussie

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige man uit Menen moest zich voor de rechter verantwoorden, omdat hij een postbode een duw gaf. Hij deed dat, omdat de postbode op de vensterbank een pakje had achtergelaten.

Op 13 oktober 2020 merkte Beni D. door het raam op dat de postbode op de vensterbank een pakje achterliet. Dat was eerder al eens gebeurd, waardoor het pakje kletsnat was geworden. Dat frustreerde D. Hij stormde naar buiten en de verwijten vlogen in het rond. Volgens D. gebruikte ook de postbode bedreigende taal, waardoor hij zich omdraaide en tegen de fiets van de postbode duwde. Zowel de postbode, de fiets als een deel van de post vielen daardoor op de grond.

“Ik heb me ondertussen al geëxcuseerd bij de postbode”, aldus Beni D. “Het was een zware dag. Ik moest op een voorschrift wachten om morfine tegen mijn pijnen te halen en dat was enorm lastig. Dat pakje was gewoon de druppel. Ik gaf de postbode geen duw, zijn fiets wel.”

De openbare aanklager eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 400 euro. Vonnis op 8 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.