Man stopt met buurtwinkel na zware inbraak

Olivier Sercu bij zijn grotendeels leeggeroofde sigarettenrek. (Foto dvdb)
Redactie KW

Voor zowat 25.000 euro werd er het voorbije weekend gestolen bij een inbraak in buurtwinkel Olly in Ieper. De zaakvoerder heeft er genoeg van, en stopt met zijn zaak.

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in de buurtwinkel Olly langs de Brugseweg. Een of meerdere dieven gingen aan de haal met een buit van zowat 25.000 euro. Uitbater Olivier ‘Olly’ Sercu, zwaar aangeslagen door het voorval, heeft nu besloten om te stoppen met zijn zaak. “Drie jaar aan een stuk heb ik elke dag gewerkt, en in één klap ben ik bijna alles kwijt.”

“In hun rooftocht graaiden ze mijn sigarettenkast leeg, waarbij ze allicht vuilniszakken gebruikten om hun buit in te steken. Ook al het geld verdween uit de kassa. Met de feestdag van zaterdag 15 augustus zat er meer in dan normaal. Zelfs een grote pot met kleine centjes is verdwenen. Ook een iPad, toetsenbord en muis bleken gestolen. In totaal gaat het toch over een bedrag dat de 25.000 euro zal benaderen”, aldus Olly.

Voor Olivier is de maat dan ook vol. “Het liefst zou ik morgen een overnemer vinden, die voor het gevraagde bedrag de winkel in zijn totaliteit overneemt met inboedel. Het ruime cliënteel dat ik heb opgebouwd, krijgt hij er zo bij…”

(DT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier