Man probeert eigen woning in brand te steken

De brandweer had de brand snel onder controle. © CL
Christophe Lefebvre

Woensdagavond werden de inwoners van de Spoorwegstraat in Lauwe opgeschrikt door eeninterventie van politie en brandweer. Een persoon met psychologische problemen probeerde er, na een tumultueuze avond, brand te stichten in zijn woning.

De hulpdiensten werden in eerste instantie gecontacteerd door een vrouwelijke collega van de man in kwestie, een persoon met een reputatie van mentale- en alcoholgerelateerde problemen. Hij verstuurde verschillende, incoherente berichten naar haar gsm waardoor ze ongerust werd. Op haar beurt verwittigde de collega de partner van de man, die meteen ter plaatse ging.

Volgens de buren liep het, van zodra de partner thuiskwam, volledig fout. “Er ontstond een hevige discussie, iets wat we ondertussen al gewoon zijn”, klinkt het bij één van de buren. “De partner van de man kwam terug naar buiten gelopen en zou klappen hebben gekregen. Nadien gooide hij een borstel door het raam naar beneden en bleef hij maar schelden. Ik wilde zijn woning binnenlopen om hem te helpen, want ik dacht echt dat hij zichzelf kwaad zou doen. Het is toen dat ik kon zien hoe er al rook van de bovenverdieping kwam. Ik wilde mezelf natuurlijk niet in gevaar brengen en liep terug naar buiten.”

Psychologische problemen

Zowel politie als brandweer waren razendsnel ter plaatse. De ordediensten konden de man overmeesteren waarna hij werd weggebracht. Zijn partner werd voor verzorging naar het ziekenhuis gevoerd. Door hun efficiënt optreden konden de brandweerploegen van Lauwe het vuur meteen overmeesteren. De officier ter plaatse bleef karig met commentaar. “Het enige wat ik kan bevestigen is dat de brand zich situeerde ter hoogte van de slaapkamer. Op verschillende plaatsen troffen we vuurhaarden aan, die we onmiddellijk onder controle kregen waardoor de schade beperkt bleef. In het kader van het onderzoek kan ik hier helaas niet verder over communiceren.”

In de buurt staat de man gekend omwille van zijn psychologische problemen. “Het is hier iedere week wel iets en telkens zijn de problemen terug te brengen naar overmatig drankgebruik”, klinkt het. “Een keer dreigde hij er zelfs mee zelfmoord te plegen in zijn tuin, door zijn keel door te snijden. Die kerel heeft hulp nodig.”

De Spoorwegstraat werd een tijd lang voor het verkeer afgesloten. De interventie kon op heel wat bekijks rekenen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten