Man met arm in aardappelrooimachine, brandweer bevrijdt hem

De Torhoutse brandweer slaagde er vrij vlot in om de jongeman uit zijn hachelijke positie onder de aardappelrooimachine te bevrijden. © foto JS
Johan Sabbe

Woensdagmorgen omstreeks 8 uur is in de Heidestraat in Torhout een jongeman met zijn arm in een aardappelrooimachine terechtgekomen. Het ongeval deed zich op een akker voor. Het slachtoffer liep verwondingen op, maar het had veel erger kunnen uitdraaien.

De Heidestraat bevindt zich vlakbij wat velen in de regio nog altijd als heilige grond bestempelen: de weide van het legendarische festival Rock Torhout.

Torhoutse brandweer bevrijdt het slachtoffer

Tijdens het rooien van de aardappelen op de akker langs de Heidestraat kwam de onfortuinlijke man met zijn arm tussen het mechanisme van de lange en zware aardappelrooimachine terecht. Hij zat klem en schreeuwde het uit van de pijn. Buurtbewoners hoorden hem roepen. Gelukkig konden de hulpdiensten direct verwittigd worden en een ploeg van het Torhoutse brandweerkorps snelde met een interventiewagen ter plaatse.

De brandweermannen slaagden er vrij vlot in om de jongeman uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Zijn lenigheid en zijn jonge leeftijd speelden in zijn voordeel. Volgens de omstandigheden vielen de verwondingen mee. Het had veel erger kunnen aflopen. Verhalen van mensen die in een dergelijke machine hun arm verliezen, zijn niet uit de lucht gegrepen.

Het slachtoffer werd voor verdere verzorging naar het nabije Sint-Rembertziekenhuis gebracht. De politie sloot de Heidestraat een tijdje voor alle verkeer af, maar kort daarna werd de dichtbebouwde weg weer vrijgegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier