Dinsdagavond was er omstreeks 21 uur volgens het parket 'een ernstig incident' in Roeselare. Bij een ruzie werd een vuurwapen gebruikt, daarbij is een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer is een 19-jarige man van Azerbeidjaanse herkomst, die in Menen woont.

Het labo en afstappingsteam van de Federale Gerechtelijke Politie zijn ter plaatse gekomen, evenals een wetsarts en een wapendeskundige.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord en stapte eveneens in de loop van de nacht af samen met de Onderzoeksrechter.

Er is inmiddels een verdachte opgepakt, een 20-jarige man uit Roeselare. Deze wordt in de loop van de dag verhoord.

Een jonge vrouw van Poolse afkomst zag vanuit haar appartement in de Weststraat alles gebeuren. "Enkel mannen hadden serieuze ruzie met elkaar. Plots schoot een van de mannen de andere neer. De dader liep de Sint-Sebastiaanstraat in." Na het voorval snelde een Roemeense man die op de hoek van de Weststraat en de Sint-Sebastiaanstraat woont onmiddellijk toe. "We waren aan het eten toen we plots een luide knal hoorden. We wisten niet wat er gaande was. Toen ik buiten kwam zag ik de zwaargewonde man op de grond liggen. Hij ademde heel zwaar. Twee van zijn vrienden snelden ook toe. Zij kenden hem, want ze spraken zijn naam uit." Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd. "Alle hulp kon echter niet baten", aldus de Roemeense man die erg onder de indruk is van hetgeen er is gebeurd. "Ik heb zoiets dergelijks nog nooit gezien. Eerlijk gezegd voelen mijn vrouw en ik me niet meer zo veilig nu.

Er zal ook nog een autopsie op het slachtoffer gebeuren.

(TD/BF)

Ook de achtergelaten fiets (rechts) werd grondig op sporen onderzocht. © Stefaan Beel
© Stefaan Beel
Dinsdagavond was er omstreeks 21 uur volgens het parket 'een ernstig incident' in Roeselare. Bij een ruzie werd een vuurwapen gebruikt, daarbij is een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer is een 19-jarige man van Azerbeidjaanse herkomst, die in Menen woont.Het labo en afstappingsteam van de Federale Gerechtelijke Politie zijn ter plaatse gekomen, evenals een wetsarts en een wapendeskundige.Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord en stapte eveneens in de loop van de nacht af samen met de Onderzoeksrechter.Er is inmiddels een verdachte opgepakt, een 20-jarige man uit Roeselare. Deze wordt in de loop van de dag verhoord.Een jonge vrouw van Poolse afkomst zag vanuit haar appartement in de Weststraat alles gebeuren. "Enkel mannen hadden serieuze ruzie met elkaar. Plots schoot een van de mannen de andere neer. De dader liep de Sint-Sebastiaanstraat in." Na het voorval snelde een Roemeense man die op de hoek van de Weststraat en de Sint-Sebastiaanstraat woont onmiddellijk toe. "We waren aan het eten toen we plots een luide knal hoorden. We wisten niet wat er gaande was. Toen ik buiten kwam zag ik de zwaargewonde man op de grond liggen. Hij ademde heel zwaar. Twee van zijn vrienden snelden ook toe. Zij kenden hem, want ze spraken zijn naam uit." Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd. "Alle hulp kon echter niet baten", aldus de Roemeense man die erg onder de indruk is van hetgeen er is gebeurd. "Ik heb zoiets dergelijks nog nooit gezien. Eerlijk gezegd voelen mijn vrouw en ik me niet meer zo veilig nu.Er zal ook nog een autopsie op het slachtoffer gebeuren.(TD/BF)