Man dood teruggevonden in appartement in Sterstraat

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie heeft zaterdagmiddag een 47-jarige man dood in zijn appartement in de Sterstraat in Brugge aangetroffen. De man overleed enkele weken geleden, maar zijn lichaam werd pas zaterdag ontdekt.

Het was een buur die de politie verwittigde omdat er een lijkgeur rond het appartement hing en er heel wat vliegen rond hingen. Toen de politie de deur opende, bleek dan ook meteen dat de man al een tijdje overleden was. Zijn lichaam was al in verregaande staat van ontbinding. Het was onmogelijk om nog een doodsoorzaak te achterhalen. “Die man was al enkele weken dood”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Het gaat niet meteen om een eenzame, oudere persoon. Dit was iemand die aan de rand van de samenleving leefde en al een tijdje niemand had gehoord.”

Eind vorig jaar stierven twee mensen in eenzaamheid in Brugge. Ook zij lagen enkele weken dood in hun woning voor ze werden ontdekt. De stad Brugge had toen een déjà-vu, want in 2017 stierven drie mensen tussen 41 en 80 jaar eenzaam in hun huis. Daarom werd in het voorjaar van 2018 een actieplan tegen eenzaamheid. Maar de burgemeester linkt het laatste geval niet aan de vijf afgelopen sterfgevallen. “Deze man behoorde niet meteen tot de risicogroep waar we dat actieplan voor hebben opgesteld. Het gaat om iemand met heel wat wisselende relaties die een zwaar leven achter de rug heeft. Al blijft het uiteraard een heel erg spijtige zaak.” (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier