Man die vriendin neerstak in bakkerij riskeert 20 jaar cel

Het Openbaar Ministerie zal in beroep 20 jaar eisen voor een 31-jarige illegaal die zijn vriendin acht messteken toediende in een Torhoutse bakkerij. “Dat was geen bakkerij, maar een beenhouwerij!”

© TLG

Mélissa Rogiers en de 27-jarige Tunesiër Karem F. leerden elkaar in het voorjaar van 2018 kennen in het Gentse. Hij trok bij haar in boven bakkerij Devriendt in de Oostendestraat in Torhout, waar zij als gerant werkte. Maar al snel kwam de ware aard van F. boven. Hij was ziekelijk jaloers en sloeg zijn vriendin herhaaldelijk.

In augustus vorig jaar ging hij haar te lijf met een mes en stak haar herhaaldelijk in haar nieren, longen en lever. Ook haar armen werden meerdere keren getroffen. Na de feiten bleef F. ter plaatse. Hij stak een sigaretje op en spuwde nog eens op Melissa, die hevig bloedend op de grond lag. Door een zware bloedophoping in haar buik verkeerde Mélissa in levensgevaar en moest ze een spoedoperatie ondergaan. Als bij wonder overleefde ze de gruwel.

In eerste aanleg werd Karem F. veroordeeld tot tien jaar cel voor poging doodslag. In beroep vraagt de man een herkwalificatie naar slagen, zonder het oogmerk om te doden. Maar daar is het openbaar ministerie het niet mee eens. Procureur-generaal De Smet wil een veroordeling voor poging tot moord. “Dat was geen bakkerij, maar een beenhouwerij!” Hij kondigde aan 20 jaar te vorderen. Overigens bekende Karem F. dat dit niet zijn echte naam is, maar een alias. In werkelijkheid heet hij Ismaël L. en is 31 jaar oud. De zaak wordt gepleit op 5 februari. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.