Man die aan dak wil werken in Wingene zakt met kraan in goedgevulde beerput

De brandweer had de handen vol.© NS
De brandweer had de handen vol.© NS
Redactie KW

Op zaterdagvoormiddag gebeurde een bijzonder ongeval langs de Balgerhoekstraat in Wingene. Een bestuurder van een verreiker (een soort kraan waarmee je zware lasten kan heffen red.) zakte via een betonnen deksel in de beerput. Hij kon zichzelf redden.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de brandweer een oproep omtrent een ongeval op een terrein langs de Balgerhoekstraat. Een man wilde aan het dak van een loods werken en toen liep het grondig mis. Hij verplaatste eerst twee autowrakken op een grote beerput die mooi toegedekt was met een betonnen deksel.

Daarna wilde hij met zijn verreiker, een voertuig om zware lasten te tillen en te verplaatsen, over de beerput rijden om de werken aan het dak goed te kunnen uitvoeren. Plots liet de betonplaat het afweten door het zware gewicht en de betonplaat stortte in. De twee autowrakken en de verreiker geraakten in de goed gevulde beerput.

Gelukkig kon de bestuurder zichzelf bevrijden uit de smerige beerput en bleef hij ongedeerd. De ellende stopte daarmee niet. De put lag tussen twee loodsen en daarom begaven ook de gevels van de loodsen het. De brandweerploeg had de handen vol om de gebouwen in veiligheid te stellen. Ze riepen extra materiaal op dat afkomstig was van de brandweerploeg van Roeselare.

De wrakken uit de beerput halen is nog een ander verhaal waarbij de betrokken eigenaars zelf verantwoordelijk zijn.

(NS/foto Nele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.