https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

MamaStart op nieuwe locatie in Torhoutse Steenweg

We herkennen v.l.n.r. Pablo Annys, Danielle Demoen, Cristina Franczia en Nele Lombaerts.©WK
We herkennen v.l.n.r. Pablo Annys, Danielle Demoen, Cristina Franczia en Nele Lombaerts.©WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

MamaStart is verhuisd naar een grotere locatie. De Brugse organisatie die jonge kansarme gezinnen helpt, bevindt zich nu langs de Torhoutse Steenweg 136. “Ouders kunnen op dinsdag- en vrijdagvoormiddag langskomen om iets uit te kiezen voor hun kroost, in de nieuwe ontmoetingsruimte met koffiehoekje is er plaats voor een babbel”, klinkt het.

MamaStart is een Brugse organisatie die spullen inzamelt voor jonge kansarme gezinnen. “Bij de opstart kregen we een werkplek ter beschikking in het jongerenpaviljoen De Joert. Mensen konden er gratis spullen komen afgeven of ophalen, maar al snel hadden we veel te weinig plaats”, zegt Nele Lombaerts.

Doorverwijzen

De organisatie werkt met een doorverwijssysteem. In tweeënhalf jaar tijd klopten via Kind & Gezin, het OCMW of nog andere organisaties al bijna 300 gezinnen bij MamaStart aan. “ De mensen kunnen bij ons terecht voor zwangerschaps- en kinderkledij, voor een babyuitzet, klein materiaal of speelgoed ”, vertelt Nele. “Op de nieuwe locatie breiden we uit met een cadeautjeskast. Op woensdag plannen we tweewekelijks een spelnamiddag in samenwerking met Huis van het Kind.”

“Tijdens deze coronacrisis willen we een aangename ontmoetingsplek zijn voor kwetsbare gezinnen. We willen hen laten voelen dat ze hier welkom zijn. Dat is ook de reden waarom we op doorverwijzing werken. Zo wordt de werking van de organisatie laagdrempelig gehouden.”

Zorg minder

De nieuwe vestiging van MamaStart is 270 m² groot en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. MamaStart is vanaf het station bereikbaar met bussen 5, 15, 52 en 53. “We hebben de nieuwe locatie bewust de look van een echte winkel gegeven. Ouders mogen hier twee tot drie keer per jaar langskomen. Indien gewenst, kunnen we ook voor transport zorgen.” Ouders kunnen op dinsdag- en vrijdagvoormiddag langskomen om iets uit te kiezen voor hun kroost, in de nieuwe ontmoetingsruimte met koffiehoekje is er plaats voor een babbel. Schepen Pablo Annys: “We doen een warme oproep aan alle doorverwijzers om dit initiatief nog beter bekend te maken bij de doelgroep. MamaStart vraagt om in eerste instantie moeders door te verwijzen.”

Cristina Franczia is een jonge mama met drie kinderen. “ Ik kon hier al terecht voor een autostoeltje, een plooibuggy, een traphekje… Voor ons zijn die aankopen een grote hap uit het gezinsbudget. Dus dankzij MamaStart hebben we een grote zorg minder”, zegt ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten