Mama van vermiste duiker opgelucht: “Hopelijk vinden ze Kurt nu ook snel”

De mama van Kurt Huberecht, de partner van Nathalie Fiers, vindt troost in de gedachte dat Nathalies lichaam eindelijk teruggevonden werd. Het duikerskoppel was net geen jaar vermist. “Het zou mooi zijn als we van hen samen afscheid konden nemen.”

Kurts ouders Robert Huberecht en Annita Coolman en zijn zoontje Arnaud op de wake die vorig jaar voor het vermiste koppel gehouden werd. © a-JS

“Toeval of niet, maar maandag was het de verjaardag van Nathalie. Dat was dus een beetje een rare dag voor ons”, zegt Anita Coolman. Sinds Kurts verdwijning ontfermt zij zich over diens tienjarige zoon Arnaud. “Arnaud ging gisteravond (dinsdag, red.) net slapen, toen we telefoon kregen van de zeevaartpolitie. Ik heb hem gezegd dat ze Nathalie haar duikcomputer teruggevonden hadden, anders had hij vannacht geen oog dichtgedaan. Vanmorgen heb ik hem dan verteld dat Nathalie – Nattie, zoals hij haar altijd noemt – zelf ook teruggevonden werd. Hij vroeg meteen naar zijn papa: bij mijn kleinzoon leeft nog altijd een sprankeltje hoop dat Kurt ergens levend en wel op een onbewoond eiland zit.”

Kleine opluchting

Voor Anita zelf was het nieuws ook een kleine opluchting. “Ik dacht al dat ze nooit meer gevonden zouden worden. Gisteravond drong het nog niet echt door, maar hopelijk vinden ze Kurt nu ook snel. Het zou mooi zijn als we van hen samen afscheid konden nemen.”

Haar kleinzoon houdt zich volgens Anita sterk sinds zijn papa een jaar geleden vermist raakte. “Arnaud gaat daar ongelofelijk goed mee om. Toen ik het hem vanmorgen vertelde van Nathalie, heeft hij meteen haar zoon Rune gebeld. Die twee komen heel goed overeen, ze zijn vorig weekend zelfs nog samen gaan zwemmen. Toch vreemd dat Nathalie nu teruggevonden werd vlakbij de plaats waar ze verdwenen zijn. De zeevaartpolitie heeft daar dagenlang naar ze gezocht. Hopelijk wijst de duikcomputer uit wat er precies is gebeurd. Dat is een stille getuige.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.