Mama Jill wil 1000 snoepzakjes verkopen voor verbrande kleuters d’Oefenschool

Jill Monbalieu met partner Tom Viaene, hun twee kinderen Amber en Lars en de buurmeisjes Yanina en Hassina. © WK
Redactie KW

Jill Monbalieu (34) is de mama van Amber (6) en Lars (3), die met twee van de jonge slachtoffertjes samen in de klas zit en zelf ook getuige was van het tragische voorval in de refter van d’Oefenschool. Ze was daar zo door aangedaan dat ze besloot zelf actie te ondernemen.

“Als mama mag je er niet aan denken dat jouw kleuter zoiets overkomt. En aan die kar gaan hangen; ik zie Larsje dat ook doen. Het had dus evengoed ons zoontje kunnen zijn dat zwaar verbrand raakte.” Volgens zijn mama beseft Larsje ondanks zijn leeftijd maar al te goed wat er gebeurd is. “Diëgo is zijn beste vriend en hij heeft alles zien gebeuren. Hij vraagt nog elke dag om naar het ziekenhuis te gaan met een cadeautje voor Diëgo“, vertelt Jill. De jonge mama was naar eigen zeggen verrast door de enorme solidariteit voor haar actie.

“Vorige week vrijdag kreeg ik plots telefoon van iemand die honderd zakjes ineens wou kopen. Die man heeft een eigen zaak in Blankenberge, maar deed dit volledig belangeloos: hij wou liever niet dat ik zijn naam vermeldde”, zegt ze. Jill leeft zoals heel veel mensen enorm mee met de slachtoffertjes en hun ouders. “Naast het menselijke leed blijven die mensen ook met een financiële kater zitten. Heel wat van de kosten die ze maken, worden niet gedekt door de verzekering.” Zelf werkt ze op de werkloosheidsdienst van ABVV. “Ik kom dus regelmatig in contact met mensen die loonverlies lijden.”

Ondertussen staat de teller al op bijna 600 zakjes. “En het blijft gaan als een trein. Nu mik ik op 1000 zakjes”, aldus Jill, die daarmee een aardig bedrag bijeen hoopt te krijgen om de ouders van de getroffen kindjes te steunen. Per zakje maakt ze 4 euro winst. “In samenspraak met de school geven we ook briefjes mee via de boekentasjes van de kinderen. Eind maart sluit ik de verkoop af.” Jill is te bereiken via Facebook, of via haar e-mailadres jill_monbalieu@hotmail.com

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier