Mama Elly en dochter Lara uit Gullegem maken hartjes voor wie werkt

Redactie KW

Iedereen die in deze moeilijke tijd aan het werk is om de maatschappij draaiende te houden verdient een hartje. Elly Vancoillie en Lara Vansteenkiste tekenden, knipten en plastificeerden hartjes met daarop de naam van een Gullegemse bakker of winkel. Hun kleurrijke ‘mercietjes’ kan je bewonderen aan het waterreservoir op het Tjokkenplein.

Zoals zovelen komen mama Elly en dochter Lara iedere avond om 20 uur naar buiten om applaudisserend hun steun te betuigen aan de zorgverstrekkers. “Dat is natuurlijk geweldig en dat blijven we doen”, zegt Elly, die op het Tsjokkenplein woont. “Op Facebook kwamen er opmerkingen dat er ook nog anderen zijn die de maatschappij draaiende houden. Zoals de buschauffeur en de bediende in de supermarkt. Op een morgen nam ik gekleurd papier, knipte er een hartje uit en schreef daar de naam op van een Gullegemse zelfstandige of dienstverlener die nu nog aan het werk is. Mijn dochter Lara en ik waren er een hele dag zoet mee.”

Beetje vertier

Moeder en dochter namen het stratenplan van Gullegem door, zochten uit wie nog actief is en bij twijfel gingen ze ter plaatse zien. Zo maakten ze hartjes in alle kleuren voor de friturist, de loodgieter, de elektricien, de kapster, de tuinman… Voor de zorgverleners en huisartsen maakten ze één enkel hartje. “Dat zijn er zoveel, en we wilden het risico niet lopen om iemand te vergeten”, verklaart Elly.

We brengen een kleurrijke dankbetuiging aan al wie nog aan het werk is

De 39 hartjes werden vakkundig geplastificeerd en rondom het waterreservoir bevestigd, in de buurt van het Tjokkenplein. Een kleurrijke dankbetuiging aan wie nog aan het werk is. “Het is ook de bedoeling dat we enig vertier verschaffen aan de voorbijgangers. Daarom hebben we ook een filmpje gemaakt en op Facebook geplaatst om de wandelaars naar hier uit te nodigen. Ondertussen kregen we al heel wat reacties van de betreffende handelaars. Ze vinden het een geweldig initiatief en voor ons is het een kleine moeite om hen een hart onder de riem te steken.”

120 hartjes voor het Gulleheem

De hartjes hangen er nu een paar dagen en het valt op dat wandelaars een omweggetje maken langs het kleurrijke waterreservoir. Gesteund door die warme reacties togen Lara en Elly weer aan de slag. Ze knutselden 120 hartjes voor de zorgkundigen en bewoners van het Gulleheem. Die hangen nu overal rond in de buurt van het woonzorgcentrum.

Stilzitten doen ze allerminst, de hartjesbrengers. Elly is winkelbediende en Lara (16) bood haar diensten als kinderoppas aan voor wie geen opvang vindt. En dat zijn er blijkbaar heel veel. “Ik beperk me tot twee vaste plaatsen waar ik haast dagelijks op de kinderen pas, daarna is er nog tijd om mama te helpen met de hartjes. Het is een hartverwarmende bezigheid, het applaus dat we kregen van het personeel en de bewoners van het Gulleheem was superleuk. Onze actie is misschien maar klein, we zien toch dat ze voor enkelen heel wat betekent.” (SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.