https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Maldegem wil nu ook buitenschoolse kinderopvang uit handen geven

De buitenschoolse kinderopvang zou nu ook in private handen komen.© LV
De buitenschoolse kinderopvang zou nu ook in private handen komen.© LV
Redactie KW

Het schepencollege van Maldegem liet het personeel van de buitenschoolse kinderopvangdiensten weten dat het op zoek gaat naar een overnemer. Er wordt een protocol opgesteld waarmee de kandidaat-overnemers bij de onderhandelingen rekening moeten houden.

Wat het personeel van de Maldegemse IBO’s ( Initiatief Buitenschoolse Opvang, red .) vorig jaar reeds hadden gevreesd, komt nu uit. Toen het schepencollege vorig jaar besliste een overnemer te zoeken voor zijn drie afdelingen van de kinderopvangdienst Ukkie Pukkie vreesden de personeelsleden van de IBO’s dat hun dienst de volgende zou zijn die door het schepencollege in de aanbieding wordt gezet.

“Wij hebben vorig jaar na een externe audit de beslissing genomen om onze kinderopvangdiensten in private hadden te geven. Er kwam daar zowel van het personeel als van het publiek kritiek op. De overname is ondertussen gebeurd en de kritiek is verdwenen. Iedereen kan zien dat de Maldegemse Ukkie Pukkie’ s er na hun overname niet op achteruit zijn gegaan. Omdat wij ook de IBO’ s niet als een kerntaak van een gemeentebestuur zien, hebben wij nu besloten om ook een overnemer te zoeken. Van zodra de beslissing in het college was gevallen hebben wij het personeel daarvan op de hoogte gebracht. Kandidaat-overnemers kunnen zich bij het schepencollege melden”, aldus schepen Nicole Maenhout.

Uitverkoop

Bij de oppositie heeft vooral CD&V, dat destijds aan de wieg van de IBO’ s stond, het moeilijk met de plannen van het schepencollege. “Het schepencollege zet die stap niet in het belang van de kinderen. Het zet gewoon zijn uitverkoop van de dienstverlening aan de bevolking verder. Het afstoten van de dienstverlening aan de bevolking moet geld vrijmaken om de luxeprojecten die de meerderheid ( Open VLD, N-VA en De Merlaan, red .) wil realiseren te helpen financieren”, meent Anneke Gobeyn (CD&V).

Het schepencollege zal de onderhandelingen met de kandidaat-overnemers voeren, maar het is de gemeenteraad die de beslissing neemt. (LV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten