Make A Wish realiseert droom Tristan: een hele dag politieman

Het team van Make-A-Wish, Tristan met zijn ouders en zusjes, burgemeester Geert Vandenbroucke (Nieuwpoort), burgemeester Marc Vanden Bussche (Koksijde) en Nicholas Paelinck (korpschef PZ Westkust). © MVO
Redactie KW

Woensdagmorgen werd de kleine Tristan (7) uit Nieuwpoort thuis afgehaald door een team van Politiezone Westkust uit Koksijde. Zo startte zijn droomdag die dankzij Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen met de medewerking van PZ Westkust in vervulling ging.

“Al van kleins af is Tristan gefascineerd door politiewagens en moto’s, ambulances, zwaailichten en sirenes…”, vertelt zijn papa. “Helaas trok hij niet het beste lotje van de loterij. Eigenlijk is hij geboren met een hersentumor, maar dat merkten we pas geleidelijk aan. De tumor groeide traag, maar toen Tristan begon te stotteren, amper nog kon praten en soms over zijn eigen voeten struikelde, realiseerden we ons dat er duidelijk iets ernstigs aan de hand was. Het verdict van het scanonderzoek was keihard: Tristan had een hersentumor! Intussen heeft ons zoontje al twee operaties ondergaan en enkele dagen geleden kreeg hij zijn laatste chemo-behandeling. Nu is het weer afwachten wat de resultaten zeggen.”

“Hoe moeilijk het voor zo’n kind ook is, toch blijft Tristan altijd positief”, zegt zijn mama. “Gelukkig is de tumor goedaardig, maar hij zit wel op de hersenstam, en dat is natuurlijk een gevaarlijke plek. Aan die eerste operatie houden we een dubbele herinnering over: op hetzelfde moment dat Tristan op de afdeling Intensieve Zorg lag in het UZ Gent, ben ik aan de andere kant van het ziekenhuis bevallen van ons dochtertje Imani. Maar zie hem nu glunderen, op die blinkende politiemotor!”

Papa in cel stoppen

Tristan is uitgedost in een heus politie-uniform, met pet, handschoenen die net een maatje te groot zijn en een politiewapen in de holster aan zijn broek. Een van de agenten legt hem uit waarvoor alle knopjes dienen en hoe hij de zwaailichten kan aan- en uitzetten. Voor de gelegenheid hebben ook de echte agenten voor het eerst hun nieuwe outfit aangetrokken. Hun fluojasjes zijn niet langer oranje, maar geel.

Tristan was de hele dag vip-gast, kreeg een vip-rondleiding in het indrukwekkende politiekantoor van PZ Westkust en mocht, zoals hij al zo dikwijls had aangegeven, zijn papa arresteren en in de cel stoppen. (MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.