Makalu Fireworks uit Tsjechië wint Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke

© BRU
Redactie KW

Makalu Fireworks uit Tsjechië die op zondag 19 augustus het beste van zichzelf gaf op het Knokse strand, wint dit jaar het Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke.

Onder het thema ‘een trip door Europa’ wist het Tsjechische vuurwerkbedrijf de harten van de jury te bekoren. Ook de muziekkeuze die het vuurwerkspektakel van Tsjechië vergezelde was een streling voor het oor. Naast Tsjechië namen dit jaar ook Fantasias uit Frankrijk, Panzera Fireworks uit Italië en Surex Fireworks uit Polen deel aan het vuurwerkfestival.

Op de slotavond die afgelopen zaterdag plaatsvond mocht HC Pyrotechnics uit België het festival traditioneel afsluiten. Ook dit jaar ging het vuurwerkfestival opnieuw door ter hoogte van het het strand gelegen aan de Meerlaan in Knokke-Heist. Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Sinds 1970 wordt op het strand van de badstad een pyrotechnisch spektakel gebracht door landen van over heel de wereld. Zonder enige moeite schaart Knokke-Heist zich dan ook naast Cannes, Montreal, Monte Carlo en Hannover.

 Makalu Fireworks uit Tsjechië wint Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke
© BRU

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.