Majoor Kristof Dorné aangesteld als zonecommandant Brandweer Westhoek

Zonevoorzitter Emmily Talpe en de nieuwe zonecommandant Kristof Dorné. (Foto TOGH)
Zonevoorzitter Emmily Talpe en de nieuwe zonecommandant Kristof Dorné. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Tijdens de zoneraad van woensdag 16 december werd majoor Kristof Dorné aangesteld als nieuwe zonecommandant van Brandweer Westhoek. Hij volgt hiermee kolonel Robert Van Praet op, van wie het mandaat eindigde eerder dit jaar.

Op 31 maart 2020 eindigde het mandaat van de vorige zonecommandant kolonel Robert Van Praet. Hij was sinds 1 januari 2015 zonecommandant van Brandweer Westhoek. Op 6 maart 2020 werd majoor Kristof Dorné door het zonecollege aangesteld als waarnemend zonecommandant. Hij stond vanaf 1 april aan het hoofd van Brandweer Westhoek. De waarnemende zonecommandant verzekerde in de overgangsperiode tussen 1 april en de indiensttreding van de nieuwe zonecommandant de continuïteit van de hulpverleningszone. Ondertussen schreef de brandweerzone een vacature uit voor zonecommandant.

Loopbaan

Majoor Kristof Dorné startte zijn brandweerloopbaan op 10 juni 1992 als stagiair-brandweerman. Hij werd op 2 juni 2003 benoemd als officier bij brandweerdienst van Oostduinkerke. In januari 2010 werd hij kapitein-dienstchef van brandweer Koksijde-Oostduinkerke. Op 1 januari 2015 werd hij vrijwillig majoor en tevens regiodirecteur voor regio Westkust. Op 19 december 2018 professionaliseerde hij en werd hij beroepsmajoor. Afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor de regiowerking Noord en Directeur Operaties.

“Majoor Dorné heeft in zijn rol als waarnemend zonecommandant afgelopen jaar heel wat kwalitatief beleidswerk afgeleverd,” aldus zonevoorzitter en burgemeester van Ieper Emmily Talpe. “We hebben alle vertrouwen in de toekomst met hem aan het roer van de hulpverleningszone. We wensen hem dan ook veel succes bij het uitoefenen van zijn uitdagende functie als zonecommandant van Brandweer Westhoek.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.