Maitre Demi en Jan Derhalve ontvangen kinderen op school

foto SR
Redactie KW

Basisschool De Zonnetuin in Sint-Kruis is opnieuw gestart met de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar. Ze versterkten hun rangen met Frederik De Schepper, theaterdocent bij Skriewer. Hij bedacht een verhaal om de kinderen op een positieve manier op school te verwelkomen.

Door het opsplitsen van de klassen moest ook De Zonnetuin heel wat zaken aanpassen, maar de school is coronaproof met plexiglas aan het secretariaat, voldoende handwasbeurten, verschillende zones op de speelplaats en respect voor de afstandsregels. “We hebben Frederik weer als leerkracht gevraagd”, vertelt directeur Nathalie Clerckx. “Hij stond hier vroeger immers al voor de klas. Tijdens de vergadering met alle leerkrachten kwam hij met het idee om te werken rond een verhaal voor die eerste schooldagen op vrijdag en maandag. Zodoende werden de kinderen op hun eerste dag met open armen ontvangen door Maitre Demi (gespeeld door mezelf) en Jan Derhalve (gespeeld door Frederik). We wilden er een positief moment van maken na alle negatieve berichten in de media. Frederik bedacht hiervoor een gans verhaal. In het land van Jan Derhalve dragen de leerkrachten mondmaskers om hun snor te verbergen. Die snor laten ze groeien in blijde verwachting van de Erplakteenstukjetaartinuwsnordag. Dit is namelijk de nationale feestdag in het land van Jan Derhalve.” De school hoopt om eind juni een groot taartfestijn te kunnen houden.

jan derhalve meter

“De maatregelen, zoals bubbels en ‘Jan Derhalve meter afstand’ pakken wij dankzij ons verhaal ook bijzonder speels aan, zodat het voor de kinderen nog wat leuk blijft. Zo houden ze stokken met vlaggen vast om de afstand van elkaar te bewaren in de gangen en moeten ze heel vaak de handen wassen door al dat taart eten in het land van Jan Derhalve. Op deze manier worden de kinderen extra aangemoedigd om de coronamaatregelen te volgen. We hebben intussen ook een filmpje geplaatst op de Facebookpagina van onze school, zodat ook de ouders thuis kunnen kennismaken met ons verhaal”, vertelt een trotse Nathalie Clerckx. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier