Maison Noire, de bistro met de witte gevel, opent de deuren in izegem

Deborah Naert en Bert Coopman ruilen Merl'O voor Maison Noire. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

In Roeselare hadden ze in hun driejarig bestaan al naam en faam gemaakt met Bistro Merl’O in de schaduw van de Sint-Amandskerk. Maar Deborah Naert en Bert Coopman, beiden 30, koesterden grotere plannen. Hun huurpand in Roeselare ruilden ze voor een eigen zaak op de hoek van de Katteboomstraat en de Lendeleedsestraat in Izegem. Niet in de schaduw van de Sint-Rafaëlkerk, want die ging al tegen de vlakte. Maar de parkeerplaatsen naast woonproject Rafaël zijn wel behouden en dat is meteen een extra troef voor de zaak.

Een nieuwe begin betekende ook een nieuwe naam en dat werd toch een ‘specialleke’. “Ik heb wat moeten zagen om het erdoor te krijgen”, zegt Deborah. “Maison Noire heeft immers een witte gevel. Maar dat is net opvallend en de zwarte toetsen vind je terug in het interieur.”

Terwijl in Roeselare Merl’O bekend stond voor de foodsharing wordt het concept in Izegem wat uitgebreid. “Op woensdag, donderdag en vrijdag serveren we een weeklunch. Je kunt hier de betere bistrogerechten ook van de kaart eten. We serveren ook een menu waarin het foodsharing-aspect terugkeert. Dat menu zal om de anderhalve maand veranderen. En voor wie pakweg hier een communie-etentje wil houden, kunnen we iets uitwerken.”

Open op 6 oktober

Eind augustus sloot Merl’O in Roeselare en ondertussen staken Deborah en Bert mee de handen uit de mouwen in de Lendeleedsestraat 108. Ze gaan ook boven de zaak wonen. “Maandag is onze sluitingsdag, we gaan open op dinsdagavond 6 oktober. Ondertussen kun je al online reserveren en dat loopt vlot. Door de coronamaatregelen kunnen we nu maximaal 40 mensen een plaatsje geven. Maar eigenlijk zullen dat er nooit veel meer zijn, omdat we de mensen niet dicht op elkaar willen zetten. De sfeer moet huiselijk aanvoelen. Buiten hebben we een terras voor 25 mensen.”

In Roeselare werkte het duo met flexijobs, in Izegem waar de keuken ook drie keer groter is neemt het duo ook twee werknemers in vaste dienst.

Openingsuren en meer info op www.maisonnoire.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier