Maïsdoolhof in Tiegem open

Sandra van Geetsum (midden), geflankeerd door schepen Yannick Ducatteeuw en voorzitter Koen Tack, hebben als eerste het doolhof uitgetest.
Redactie KW

Gemeenteraadsvoorzitter Koen Tack (N-VA) opende het Maïsdoolhof door een maïsstengel doro te knippen met een heggenschaar. Het doolhof, van een hectare groot, gaat zaterdag 13 juli voor het publiek open om 13 uur.

De maïsstengels staan al op veel plaatsen meer dan twee meter hoog, ideaal voor een doolhof. Doorheen het doolhof staan 45 vragen verspreid.

Vragen oplossen

De tien eerste deelnemers die de vragen correct opgelost hebben krijgen een consumptiebon van Tiegembos, Het Vossenhol of de Landouw.

Iets verder onder het tentje aan de ingang staat een enorme vaas, gevuld met kurken. Wie het aantal portokurken kan raden, dingt mee naar een gratis maaltijd in Te Lande.

Meer dagjestoeristen naar Tiegem

Voor het doolhof zaterdag opengaat moet er nog het één en ander gebeuren. “We moeten nog alle vragen uitzetten in het doolhof, parkeerbordjes richting het Vital Moreelsplein plaatsen en het Maïsdoolhof opruimen”, vertelt bedenkster Sandra van Geetsum (45) uit Tiegem. “Deze ochtend hebben we er nog een dode kip uitgehaald.” Met het maïsdoolhof wil ze nog meer dagjesmensen naar Tiegem lokken. De openingsdagen en -uren kan men terugvinden op de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier