De Block werd gevraagd naar de manier waarop thuisquarantaine moet worden geïnterpreteerd. Wie besmet is met SARS-CoV-2 moet zich in afzondering plaatsen, maar de vraag stelt zich hoe het dan zit met de huisgenoten van die patiënt.

"Als een koppel al veertig jaar samen slaapt, heeft het geen zin om bij een besmetting apart te gaan liggen", legde minister De Block uit. "Een in de kelder, een op zolder, dat heeft geen zin." Contact met mensen van buiten het gezin is echter uit den boze, aldus de minister. "Ten allen tijde afstand houden, dat is de gouden regel."

Met de uitleg van De Block is Herman Goossens het "niet helemaal eens". De professor microbiologie (UAntwerpen), eveneens te gast in De Zevende Dag, verwees naar China, waar koppels bij wie een van de partners met het nieuwe coronavirus besmet blijkt, strikt gescheiden worden.

De professor wees er ook op dat het virus bijzonder besmettelijk is, iets waar vele specialisten zich in het begin op verkeken hebben.

(Belga)

De Block werd gevraagd naar de manier waarop thuisquarantaine moet worden geïnterpreteerd. Wie besmet is met SARS-CoV-2 moet zich in afzondering plaatsen, maar de vraag stelt zich hoe het dan zit met de huisgenoten van die patiënt. "Als een koppel al veertig jaar samen slaapt, heeft het geen zin om bij een besmetting apart te gaan liggen", legde minister De Block uit. "Een in de kelder, een op zolder, dat heeft geen zin." Contact met mensen van buiten het gezin is echter uit den boze, aldus de minister. "Ten allen tijde afstand houden, dat is de gouden regel."Met de uitleg van De Block is Herman Goossens het "niet helemaal eens". De professor microbiologie (UAntwerpen), eveneens te gast in De Zevende Dag, verwees naar China, waar koppels bij wie een van de partners met het nieuwe coronavirus besmet blijkt, strikt gescheiden worden.De professor wees er ook op dat het virus bijzonder besmettelijk is, iets waar vele specialisten zich in het begin op verkeken hebben.(Belga)