Magalie is eerste communicatieambtenaar van Koekelare: “Kleine gemeente maar vol leven”

Magalie Waroquier© BC
Magalie Waroquier© BC
Redactie KW

Met Magalie Waroquier (26) heeft de gemeente Koekelare voor het eerst een voltijdse communicatieambtenaar in huis. “Nu gaat de berichtgeving naar de bevolking toe vooral over corona, maar straks zal ik nog met heel wat andere zaken naar buiten kunnen komen.”

Magalie Waroquier (26) is afkomstig uit Tielt, maar kwam een paar jaar geleden in Kortemark wonen. In december vorig jaar verhuisde ze met haar vriend Jan Schepens naar hun eigen stekje in Edewalle, waar ook puppy Beau, een Duitse herder, ondertussen zijn thuis vond. Jan is leerkracht in Onze Jeugd, een school voor buitengewoon onderwijs in Roeselare. In zijn vrije tijd speelt Jan met de duiven. In haar vrije tijd danst Magalie bij Life Danscenter in Izegem. “Ik doe aan streetdance. Al staat dat nu al sinds het begin van de coronacrisis op een erg laag pitje. Maar ik zal het wel nog kunnen zeker straks als de dansschool weer open mag”, begint Magalie met een knipoog.

Direct Marketing

De kersverse communicatieambtenaar studeerde meertalige communicatie aan de universiteit van Gent. “Ik koos voor Frans, Italiaans en Nederlands. De eerste komt nog van pas, de tweede taal gebruik ik niet zoveel meer”, aldus Magalie die nu twee maanden werkt bij de gemeente Koekelare. Ze heeft haar bureau in het gemeentehuis op het Sint-Maartensplein.

Daarvoor werkte Magalie bij Roularta op de dienst Direct Marketing. “Ik deed die job erg graag, maar de vacature van communicatieambtenaar hier in Koekelare sprak mij enorm aan. Het is een zeer veelzijdige job en daar schuilt voor mij de uitdaging. Ik sta in voor zowel de externe als de interne communicatie en ook de thema’s zijn heel divers. Nu wordt er natuurlijk heel wat over corona gecommuniceerd, maar in de toekomst zal ik met heel wat andere zaken naar buiten kunnen komen. Ik kijk er al naar uit.”

Roepsteen

De website, het gemeentelijk infomagazine De Roepsteen, de Facebookpagina, bewonersbrieven,… De gemeente communiceert via verschillende kanalen met de bevolking. Magalie neemt al die media voor haar rekening.

Magalie is trouwens de eerste communicatieambtenaar van de gemeente. “Het is niet zo dat vóór mij zich niemand bezighield met de communicatie. Sandra Arco nam die voor haar rekening, maar zij was tegelijk ook beleidsmedewerker.”

Na twee maanden voelt Magalie zich al thuis in Koekelare. “Het is hier fijn. Koekelare is dan wel een kleine gemeente, toch bruist het hier van het leven. Na corona zal ik het dorp ongetwijfeld nog beter leren kennen”, besluit Magalie. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.