Magali uit Desselgem neemt je mee op wereldreis met een creatief kaartspel

Magali (in het rood) en haar medestudenten ontwikkelden een creatief kaartspel. © gf
Redactie KW

Magali Vanwijnsberghe, een 23-jarige studente van de hogeschool UC Leuven-Limburg, heeft met drie medestudenten sinds kort een eigen bedrijfje. Dat heet FestAir en produceerde een creatief kaartspel. “Hoewel we al meer dan het nodige budget binnengehaald hebben, zijn extra investeerders nog altijd welkom”, klinkt het.

Magali studeert de bachelor-na-bacheloropleiding Advanced Business Management’ met de optie ‘Management en Ondernemen’. “In het kader van die opleiding moet ik samen met Anemoon Van Rompay, Maya Govaerts en Michelle Theuwissen een start-up ontwikkelen”, vertelt Magali. “Dit is zo’n beetje ons eindwerk en sinds oktober zijn we bezig met brainstormen en het uitschrijven van ons ondernemingsplan.”

“We wilden sowieso een soort belevingsspel creëren, want we zijn alle vier heel actief en sociaal. We delen ook een interesse in culturen en reizen, waardoor we al snel wisten in welke richting we wilden gaan”, gaat ze verder. Het resultaat is FestAir geworden, een soort kaartspel met quizvragen, maar ook met een reeks doe-opdrachten. “Ik geef een voorbeeld: soms moet je een typisch gebaar uitbeelden, andere keren moet je dan weer ja-nee-vragen stellen aan de anderen om te raden welke bekende inwoner van een land je bent.”

“Het was ook de bedoeling dat de spelers iets bijleren. Zo laten we de spelers bijvoorbeeld elkaar zo lang mogelijk aankijken zonder in de lach te schieten, waarna er op het kaartje een weetje staat, namelijk: in welk land wonen de meest gelukkige mensen”, gaat Magali verder. “Bij elke opdracht krijgt de winnaar de kaart en de eindwinnaar van het spel is uiteindelijk de speler die het meeste aantal kaarten kon verzamelen.”

Jong en oud

Het kaartspel kan vanaf 12 jaar gespeeld worden en bestaat uit meer dan 200 vragen. “Omdat de smartphone tegenwoordig heel populair is bij jongeren, hebben we er ook voor gekozen om technologie te integreren in ons spel. Maar geen nood: ook oma en opa zullen kunnen meespelen en zelfs bijleren over smartphones. Dat was ook één van onze doelen: zowel jong als oud meekrijgen in ons spel”, zegt ze.

Het bedrijfje van Magali en haar medestudenten wordt gefinancierd via een crowdfundingcampagne. “We moeten minstens 760 euro hebben, maar zoals gezegd: we hebben het nodige bedrag al ruimschoots binnengehaald. Elke investeerder krijgt in ruil voor een financiële bijdrage een beloning, zoals bijvoorbeeld het kaartspel zelf of een katoenen tas met ons logo erop”, aldus Magali. (PNW)

Meer info op festair.jimdosite.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier