MACW Diksmuide verwacht zondag ruim 700 lopers voor PK veldlopen

Het organisatieteam van MACW Diksmuide met Jan Vannobel, Katrien Braem, hoofdverantwoordelijke Ann Lein en Chantal Decaluwé. Harmke Vanblaere, voorzitter Fabienne Gheerardyn en Christine De Rycke ontbreken. (foto MG)
Redactie KW

Komende zondag is sportpark De Pluimen in Diksmuide het decor voor het provinciaal kampioenschap veldlopen. De organisatoren zijn klaar om honderden atleten te verwelkomen op een mooi, maar uitdagend parcours.

MACW Diksmuide kreeg pas op 20 oktober te horen dat het PK veldlopen in Diksmuide zou plaatsvinden. “Aanvankelijk zou Olympic Brugge dit jaar de organisatie van het PK op zich nemen, maar na afzegging moest de federatie nog op zoek naar een alternatief”, aldus Katrien Braem van het organisatieteam van MACW Diksmuide. “We dienden onze kandidatuur in en op 20 oktober werd via lottrekking bepaald dat we voor de tweede keer in drie jaar tijd het PK toegewezen krijgen (ook op zondag 5 februari 2017 organiseerde MACW Diksmuide al het PK, red.).”

Het organisatieteam moest zich reppen om de zevende Memorial Willy Vandaele – die normaal gezien dit jaar niet zou plaatsvinden, want de wedstrijd is tweejaarlijks – tijdig op poten te zetten. “Gelukkig werken we al een paar jaar met hetzelfde organisatieteam, dus moesten we niet van nul starten. We hebben trouwens al ervaring met de organisatie van een PK, dus zagen we dat best zitten. We hebben de laatste maanden veel vergaderd, want een PK is niet niets. We willen dat het in orde is.”

Zwaarder parcours

En daar mogen we gerust in zijn, want ook in 2017 leverde MACW een vlekkeloze organisatie af. “We zijn er klaar voor. Ons parcours hadden we behoorlijk snel klaar en de laatste weken regelden we vooral nog de praktische zaken zoals de catering. Veel wijzigingen zijn er niet, maar het parcours is wel iets zwaarder geworden. We kunnen alle heuveltjes van het cyclocrossparcours gebruiken, dus het zal pittig zijn. Bovendien ligt het parcours er behoorlijk modderig bij, dus de atleten zullen best een stevige pan eieren eten ‘s ochtends”, lacht Katrien.

Grote opkomst verwacht

Met hun Memorial Willy Vandaele trekt MACW gemiddeld een 450-tal atleten. “Maar voor het PK verwachten we uiteraard een grotere opkomst. Op ons vorige PK kwamen meer dan 700 atleten af, dus dat aantal verwachten we minstens te evenaren. De weersvoorspelling is voorlopig nog goed, dus we mogen een mooie dag verwachten. Dergelijke organisatie is normaal gezien ook een financiële meevaller voor de club, al is dat ook wat afhankelijk van het aantal supporters. We zullen vooral tevreden zijn als alles vlot verloopt, er geen incidenten op medisch vlak zijn en het parcours in de smaak is gevallen. Van de eigen club zijn er bij de jeugd enkele kandidaten voor het podium, dus het zou mooi zijn als we zelf een paar keer in de prijzen kunnen vallen.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier