Machelen Gulde maakt plaats voor acht filmpjes onder de noemer Studio Corona

Feest en Cultuur Machelen laat de bevolking niet in de steek. © JF
Redactie KW

Feest en Cultuur Machelen heeft voor een ambitieus alternatief gezorgd nu hun Machelen Gulde niet kan plaatsvinden door het coronavirus. Studio Corona is een reeks van acht filmpjes die het comité op de dagen van de gebruikelijke feesten de wereld in zal sturen.

“Al half april zagen we de bui hangen: onze Gulde zou wel eens niet kunnen plaatsvinden deze zomer”, zegt voorzitter Koen Peirs. “Toen is het idee ontstaan om te laten zien hoe de Machelenaar de lockdown beleefd heeft. We hebben zoveel mogelijk mensen in beeld gebracht en geprobeerd om toch een ludieke draai te geven aan al de kommer en kwel. We voorspelden dat men de coronasituatie al wat meer zou kunnen relativeren tegen de zomer. Concreet hebben we samengewerkt met het professionele videobedrijf van Jan Desmet en tussen mei en juni hebben we voldoende beeldmateriaal verzameld voor acht filmpjes. Bart van Kerchove heeft speciaal nieuwe muziek geschreven hiervoor. Vandaag vrijdag 3 juli lossen we het eerste filmpje en daarna volgt er elke dag één tot de zondag erna, behalve op dinsdag en donderdag. De filmpjes zullen te zien zijn op ons YouTubekanaal en op onze Facebookpagina.”

Machelen Vakantieland

Als tweede zomerevenement hebben we ‘Machelen Vakantieland’ op poten gezet, een fotozoektocht doorheen de gemeente met nog andere activiteiten daaraan gekoppeld. We mikken hiermee op de gezinnen en er zijn activiteiten voor jong en oud. Voor de volwassenen zijn er de foto’s en enkele weetvragen. Deze vragen hebben we speciaal ontworpen zodat niet alle antwoorden op het internet te vinden zijn, de bedoeling is echt dat de deelnemers de lokale horeca of een oude Machelenaar aanspreken om de antwoorden te vinden. We willen iedereen de streek leren kennen én de mensen. Voor de kinderen zijn er ook figuren verstopt langs het parcours en zijn er kleurplaten. Deze zoektocht loopt vanaf nu tot 31 augustus en deelnemingsformulieren staan op de website. Er zijn mooie prijzen voorzien per gezin en die zullen we uitreiken op 6 september tijdens de kermis. Opgelet: de prijzen worden enkel uitgereikt aan we die die dag aanwezig is.”

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier