Maatwerkbedrijf Footstep zoekt 50 nieuwe krachten

In De Grote Wateringe sloegen Stad Brugge, Stad Blankenberge, VDAB, OCMW, GTB Jobkracht 10, Emino en Groep Intro de handen in elkaar. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het Brugse maatwerkbedrijf Footstep, in de volksmond ‘beschutte werkplaats’ genoemd, is op zoek naar 50 nieuwe medewerkers. Onder meer de stads- en OCMW-besturen van Brugge en Blankenberge, de VDAB en Groep Intro staan Footstep bij in die zoektocht. “Dit komt er door de sterke groei van ons bedrijf.”

Vandaag dinsdag 4 februari nodigden Stad Brugge en maatwerkbedrijf Footstep verschillende partners uit in De Grote Wateringe in Damme, de voormalige Stiltehoeve, om samen een oplossing te vinden voor het grote personeelstekort bij Footstep. Footstep is momenteel op zoek naar 50 maatwerkers.

“De vacatures komen er vooral door de sterke groei van het bedrijf, die niet alleen actief is op de hoofdzetel Dreef Ter Panne in Brugge, waar vooral aan verpakking en afvullen van voedingsstoffen wordt gedaan, maar ook op verplaatsing werkt bij bedrijven in de sectoren schoonmaak, industrie, groenbeheer, horeca en catering”, verduidelijkt Guy Vanhoutte, algemeen directeur van Footstep.

Drempels wegwerken

“Footstep is overigens ook actief als uitbater van de cafetaria’s bij de kinderboerderijen in Torhout en Assebroek en nu exploiteren we dus ook De Grote Wateringe hier in Damme, waar zowel particulieren als bedrijven terecht kunnen voor meetings, seminaries, teambuilding als privéfeesten met ook mogelijkheid tot overnachting.”

Het is dus in De Grote Wateringe waar Stad Brugge, Stad Blankenberge, VDAB, OCMW, GTB Jobkracht 10, Emino en Groep Intro de handen in elkaar sloegen om de toeleiding van nieuwe maatwerkers vanuit Brugge, Oostende, Blankenberge en Torhout te versterken. Het potentieel aan maatwerkers en eventuele drempels waarmee deze mensen in kaart gebracht worden, werd er in kaart gebracht. En daarnaast werden er ook pistes uitgewerkt om deze drempels weg te nemen.

“Mobiliteit is hierbij heel belangrijk, fysiek dus. Die mensen moeten de mogelijkheid hebben om zich te kunnen verplaatsen, bijvoorbeeld naar of vanuit Blankenberge of Oostende. Daarvoor moet er gekeken worden naar vervoer met busjes en dergelijke meer”, vertelt Brugs schepen van Sociale Zaken en Werk Pablo Annys. “Het is intussen bekend dat de werkloosheid in Brugge zeer laag is, nauwelijks vijf procent, maar in Blankenberge is er toch wel een werkloosheid van acht procent en in Oostende zelfs tien procent. Dus het is belangrijk om dat arsenaal werklozen toe te leiden naar tewerkstellingsplaatsen.”

Talentenjacht

“Er zijn trouwens ook maatwerkers actief in bij het brede publiek tot de verbeelding sprekende bedrijven, zoals Milcobel – de producent van Brugge Kaas – en bij brouwerij De Halve Maan in Brugge, bekend van de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik”, vult algemeen directeur Guy Vanhoutte aan. “Veel van onze maatwerkers kunnen zich in de loop van hun tewerkstelling verder ontwikkelingen en er zijn er ieder jaar zelfs enkelen die de stap kunnen zetten naar het regulieren arbeidscircuit.”

Om de toeleiding te versterken lanceert Footstep alvast twee acties. Op 20 februari organiseert het bedrijf een Talentenjacht voor jongeren uit het buitengewoon secundair onderwijs. En op 5 maart vindt in Dreef Ter Panne een Jobdag plaats voor werkzoekenden en stagiairs. Op beide dagen, telkens in Dreef Ter Panne, maken de deelnemers aan de hand van workshops kennis met de activiteiten van Footstep.


Alle info op www.footstep.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier