Maart Kunstroute: weekendje kunst in het stadscentrum van Waregem

Vooraan Mohammed Alani, zittend Lucas Vandenabeele, Philip Marquebreuck, Riet Gailliaerd, Jorge De Wintere (Schakel), Joris Van der Borght (Bruthaus Gallery), Dave Van Robays (directeur Schakel) op het parcours van Alani in de foyer van De Schakel. © foto a-DJW
Redactie KW

Wie wil genieten van actuele kunst, moet beslist wandelen op de route langs zes kunsthuizen in het stadscentrum. Dit kan van vrijdag 29 tot zondag 31 maart. Dat weekend staat de zevende editie van Maart Kunstroute op het programma. Net zoals de voorbije jaren, wordt er vrijdagavond geopend met een feestelijke nocturne in cultuurcentrum De Schakel. Die begint om 19 uur.

“De deelnemers aan de route kunnen die avond tot 23 uur op eigen tempo alle locaties bezoeken waar verschillende kunstenaars hun werk voorstellen of een performance houden“, aldus Riet Gailliaerd van de cultuurdienst. “De toegang is gratis, ook op zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur. Tijdens die dagen vinden er ook rondleidingen plaats en zijn er enkele leuke extraatjes.”

In De Schakel zijn de Iraakse kunstenaar Mohammed Alani en een mystery guest de speerpunten. Curator is Philip Marquebreuck. Monali Meher is in Zaal 29 van de Stedelijke Kunstacademie present met Curve, Carve, Cultus. Bij Canvas Claessens in de Molenstraat vind je Camille Dufour met Lavandière de la Nuit. Joris Van der Borght heeft in zijn Bruthaus Gallery, eveneens in de Molenstraat, een mooie primeur voor Vlaanderen beet met werk van de in 1994 overleden kunstenaar Hugo Debaere. Die expo verloopt in samenwerking met het SMAK uit Gent. Het Platform voor Actuele Kunst Be-Part in de Westerlaan toont nieuw werk van Stief Desmet uit Deinze. En Verde Art in de Pijkstraat focust op Lieven Desloover, Matthias Nuytten, Lieven en Nina Verhelst met de tentoonstelling Zero Waste.

Meer optredens

“Nieuw dit jaar is dat er meer optredens op het programma staan”, besluit Riet Gailliaerd. “En dat het aanwezige publiek gevraagd wordt om interactief mee te werken. Dat is zo tijdens de nocturne van vrijdagavond in Zaal 29.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier