Maar liefst 3.433 rookmelders verkocht in Waregem

© Getty Images
Dries Bernaert

Omdat de stad veel belang hecht aan de woonkwaliteit en -veiligheid konden alle inwoners sinds mei 2018 rookmelders aankopen aan 10 euro. De actie is een groot succes gebleken.

Wegens uitputting van de voorraad is de actie nu beëindigd. Niet minder dan 3.433 rookmelders gingen over de toonbank in de stadswinkel en deelgemeentehuizen. Daarmee is Waregem een stuk brandveiliger geworden, een goede voorbode voor de verplichting vanaf 1 januari 2020. Sinds mei 2018 konden alle inwoners een optische rookmelder met niet-vervangbare lithiumbatterij (levensduur van 10 jaar) kopen in de stadswinkel. Sinds midden 2019 waren ze ook te koop in de deelgemeentehuizen.

Laten installeren

In de eerste 10 maanden werden er al een goeie 400 rookmelders verkocht. Mede door overheidscampagnes en aandacht in de pers nam de verkoop in de volgende 10 maanden een hoge vlucht. In totaal zijn er 3.433 melders verkocht via de stad: stadswinkel 3.017 stuks, deelgemeentehuis Beveren-Leie 218 stuks, deelgemeentehuis Desselgem 120 stuks en deelgemeentehuis Sint-Eloois-Vijve 78 stuks.

De stad bood niet alleen de rookmelders aan alle inwoners aan. Wie moeite had met de installatie kon een beroep doen op de diensten van Werkplus (sociale economie) om de aangekochte melders gratis te laten installeren in zijn/haar huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier