Maar één kandidaat voor Junior Prins in Poperinge

We zien v.l.n.r. Junior Prinses Ashley Maerten, kandidaat Jaimy Puystiens en Junior Prins Brian Denys. (foto MD)
Redactie KW

De carnavalsgroep Orde van de Dubbeldeckers organiseert op zaterdag 23 november de Junior Prins Carnavalverkiezing in zaal De Gilde in Poperinge. Jaimy waagt als enige zijn kans. Een kandidate Prinses Carnaval is er niet.

Het is de vierde editie van de Junior Prins en Prinses verkiezing die de Orde van de Dubbeldeckers voor hun rekening nemen. Vorig jaar kon de organisatie nog rekenen op vier kandidaten. Dit jaar moeten ze het doen met één kandidaat: Jaimy Puystiens. “Vorig jaar was ik ook kandidaat, maar toen heb ik verloren. Nu zal ik het opnieuw proberen”, zegt Jaimy (16) uit de Orde van de Wietewoai’s. Brian Denys werd in 2018 Junior Prins. “Door andere carnavalisten ben ik in de carnavalswereld terechtgekomen, maar ook door in het verleden mee te dansen in de carnavalsstoet. Zenuwen heb ik eigenlijk niet. Het valt allemaal goed mee.”

Stunt brengen

De verkiezing gaat door op 23 november de Gilde om 19.33 uur. “Ik moet een voorstelling en stunt brengen en ook een praktische proef moet ik tot een goed einde brengen.” Nieuw dit jaar zijn de stemmen uit de zaal. “Vorig jaar hadden we vier kandidaten en geen stemming. Nu hebben we maar één kandidaat, maar toch gaan we voor een stemming. Dat kan zowel een positieve als negatieve invloed op je resultaat hebben. Om Junior Prins te worden moet Jaimy sowieso in totaal 75 procent behalen. Als hem dat lukt, zal hij als laatste de titel van Junior Prins krijgen. De Gilde sluit namelijk eind dit jaar de deuren en wij zijn de laatste carnavalsvereniging die er een verkiezing organiseren”, zegt voorzitter Kristof Roegiers van de Orde van de Dubbeldeckers.

Supporters

“Er werd ook beslist om de supporters bij de verkiezing te betrekken. Er staat die avond dus ook een publieksproef op het programma.” Een kandidaat voor Junior Prinses is er dit jaar niet, dus zal Junior Prinses Ashley een extra jaar haar titel dragen. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij kandidaat Jaimy aan 3,5 euro. De dag zelf betaal je 5 euro. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier