Maand langer cel voor daders van overval op Blankenbergenaar Tanguy Veys

Redactie KW

Drie jonge mannen en een jonge vrouw zitten in de cel omdat ze betrokken waren bij de overval op Blankenbergenaar Tanguy Veys (46) eerder deze maand. De raadkamer besliste om hen een maand langer in de cel te houden. De politie is nog op zoek naar een vijfde verdachte.

De feiten vonden begin februari plaats in Ardooie. Tanguy Veys ging er die bewuste dag zijn zoon bij zijn ex-vrouw ophalen. Er bleek niemand thuis te zijn, maar al snel verschenen drie mannen. Zij waren uit een wagen verderop gestapt en stapten op de veertiger af. “Zonder er veel woorden aan vuil te maken, vielen ze me aan”, verklaarde hij eerder. Het motief dat één van de hoofdverdachten aan de politie gaf, doet de wenkbrauwen fronsen. “Die man is een pedofiel. Je ziet het zo op zijn gezicht”, klonk het.

Slachtoffer Tanguy Veys is een ex-gemeenteraadslid uit Blankenberge. In oktober kwam hij met zijn eigen partij Beter Blankenberge op, maar dat draaide uit op een sisser. De overval heeft dus niets met zijn politieke carrière te maken. De daders gingen aan de haal met de portefeuille en gsm van Tanguy. Ze lieten hem behoorlijk gewond achter. In het ziekenhuis kreeg hij drie hechtingen en hij liep ook enkele schaafwonden en blauwe plekken op. Het was bovendien niet de eerste keer dat hij door enkele ongure types werd opgewacht.

Camerabeelden

De politie startte een onderzoek en kwam dankzij de wagen waar de daders mee gekomen waren ook bij hen terecht. Bovendien zouden er ook camerabeelden van de feiten bestaan. De overvallers konden opgepakt en ingerekend worden. Eén van hen is Y.S., een notoire vechtersbaas uit Izegem. Hij bleef aanvankelijk in de wagen zitten en liet de twee jonge kerels die hij vroeg om te helpen uitstappen. De twee werden allebei 250 euro beloofd. Maar toen Tanguy de daders fotografeerde stapte ook Y.S. uit. Hij zou de zwaarste klappen uitgedeeld hebben.

De politie is momenteel nog op zoek naar een vijfde verdachte. Hij zou de opdrachtgever zijn. Volgens de daders leerden ze enkel een pedofiel een lesje. Maar gevraagd naar hun bewijzen zijn die eerder pover: “Je ziet het zo op zijn gezicht”, klonk het. De raadkamer boog zich gistermorgen over twee van de drie overvallers en besliste om hen een maand langer in de cel te houden. Ook een jonge vrouw die tijdens de feiten in de wagen bleef zitten blijft aangehouden. De vierde verdachte verscheen dinsdag voor de onderzoeksrechter.

Slachtoffer Tanguy Veys wist niet dat er verdachten opgepakt waren, maar reageert wel tevreden. “Ik ben blij dat het onderzoek grondig en snel gevoerd werd. Alleen begrijp ik er niets van. Het woord ‘pedofiel’ is daar geen enkele keer gevallen”, zegt hij.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier