Maak je goede voornemens waar met Team Joost

V.l.n.r. Chris Libeer, Marie-Hélène Moerman en Joost Couckuyt van Team Joost vzw (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Voor mensen uit de ruime omgeving van Lauwe, Wevelgem, Menen en Kortrijk die wensen te starten met lopen, maar de moed niet vinden om dit alleen te doen, start Team Joost vzw met een reeks Start to Run.

“Lopen is meer dan lopen alleen”, stelt Joost Couckuyt van Team Joost vzw. “Wij houden vriendschap ook hoog in het vaandel. Onze groep houdt met iedereen rekening, zowel de getrainde lopers als de beginnelingen. Onze loopsessies doen we vaak in de vorm van een klavertje vier, waar we na een vierde telkens weer op dezelfde plaats voorbij komen. Zo kunnen de mensen die grotere afstand willen lopen samen starten met wie het liever houdt bij een korte tocht.”

“We geven een opleiding om te leren lopen gedurende tien weken. Dat is met een frequentie van drie trainingen per week, namelijk op maandag, woensdag en vrijdag, telkens om 19 uur. Na tien weken trainen, zijn de deelnemers in staat om een afstand van 5 km non-stop te lopen.”

Tijdens de training worden de deelnemers begeleid door een aantal ervaren lopers van Team Joost vzw. “We vinden een heel rustige opbouw van de trainingen belangrijk. De begeleiders zorgen er voor dat iedereen van de groep – snel of traag – mee kan trainen.” Er is een degelijke verzekering in de prijs van 20 euro inbegrepen. “We starten op maandag 20 januari. Onze vaste plaats van afspraak is het schuilhuisje aan de Leie onder de Lauwebrug tussen Wevelgem en Lauwe”, besluit Joost. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier