Maak eens een ritje met de elektrische deelwagen

Sophie Wittouck van de dienst mobiliteit en schepenen Dimitri Carpentier en Julie Misplon bij de elektrische deelwagen die de gemeente aanbiedt. © JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Sinds september kunnen de inwoners van de gemeente Hooglede gebruik maken van een elektrische deelwagen. Ook het personeel van het gemeentebestuur zal met de Renault Kangoo Maxi rondrijden.

Om de inwoners warm te maken voor dit project was er op zaterdag 18 september een infomoment op de Marktplaats. De aanwezigen kregen nadien een voucher van 15 euro mee om zelf een proefrit te maken. “Autodelen zit nu eenmaal in de lift”, geeft schepen van Mobiliteit Julie Misplon (Allen 8830) mee.

Verschillende tariefmodellen

“Het is interessant voor inwoners die af en toe een tweede wagen nodig hebben. Of voor wie een kleine auto heeft en bijvoorbeeld naar het containerpark moet met heel wat materiaal. Twijfelaars die nadenken over de aankoop van een elektrische wagen kunnen die ook eens uitproberen. Om de auto te openen, heb je zelfs geen sleutels nodig, je kunt dit gewoon via een app.”

Er zijn verschillende tariefmodellen, gaande van een uurtarief met kilometerkosten tot een dagtarief met kilometerkosten. Er zijn geen instap- of abonnementskosten.

Veilig door Hooglede

Het aanbieden van een elektrische deelwagen aan de inwoners kadert in de visie waarbij de gemeente wil inzetten op duurzame mobiliteit. Zo werd het participatieproject ‘Veilig door Hooglede’ op poten gezet. In deze werkgroep krijgen de eigen inwoners inspraak op gebied van veilige mobiliteit.

“We kunnen van een succes spreken. Meer dan vijftig mensen schreven zich in. Mensen uit alle groepen van de bevolking, zowel bewoners, medewerkers van de scholen als handelaars. Op woensdag 29 september komen we voor het eerst samen in De Gulden Zonne”, besluit Julie Misplon.

Meer info over het project en kostprijs op www.foxshare.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.