Van vrijdag 21 tot maandag 24 juni is er de 87ste editie van de Batjes in Roeselare, het koopjesfestijn bij uitstek in West-Vlaanderen. Vier dagen lang doen de winkels een extra inspanning. Van vrijdag tot maandag valt er bovendien heel wat te beleven.

Beginnen doen ze op vrijdag met 't traditionele Vat van Rodenbach. De muziek wordt verzorgd door coverband The Amazing Flowers, de lokale dj-helden van Discobar 8800 en de enige echte Gunther D. In combinatie met heel wat Roeselaars stadswater ongetwijfeld een topfeest.

Op zaterdag en zondag zijn er in het centrum tal van evenementen op de verschillende pleinen in het stadscentrum. Er is muziek voor jong en oud op het Stationsplein, er is De Andere Steenweg, Plein Publique in het Noordhof en nog veel meer. Drie kamelen in de Noordstraat worden ongetwijfeld een publiekstrekker. Het doet denken aan nostalgische tijden toen er tijdens de Batjes een olifant door de straten liep. Wie dat wil kan een toertje doen op een kameel door de Noordstraat.

Op de Grote Markt is het op zondag uitkijken naar KW Danst waarbij na de slow nu ook de polonaise aan een revival toe is. Laura Lynn zorgt voor de muziek, de aanwezigen voor het West-Vlaams record polonaise. Handjes op de schouders en gaan! Stemmen voor de polonaise-klassieker bij uitstek kan nog altijd!

Wie weet zijn Raf en Ginette ook van de partij. Zij slaan hun tenten op aan De lange giraf en hebben met 'Raf & Ginette' een uiterst lokale hit te pakken. Het zijn slechts enkele van de vele activiteiten in het stadscentrum.

Zowel op zaterdag als zondag is het centrum verkeersvrij. Op maandag niet meer. Dan worden de Batjes iets na elven spetterend afgesloten met een vuurwerk.

(TD)

Van vrijdag 21 tot maandag 24 juni is er de 87ste editie van de Batjes in Roeselare, het koopjesfestijn bij uitstek in West-Vlaanderen. Vier dagen lang doen de winkels een extra inspanning. Van vrijdag tot maandag valt er bovendien heel wat te beleven.Beginnen doen ze op vrijdag met 't traditionele Vat van Rodenbach. De muziek wordt verzorgd door coverband The Amazing Flowers, de lokale dj-helden van Discobar 8800 en de enige echte Gunther D. In combinatie met heel wat Roeselaars stadswater ongetwijfeld een topfeest.Op zaterdag en zondag zijn er in het centrum tal van evenementen op de verschillende pleinen in het stadscentrum. Er is muziek voor jong en oud op het Stationsplein, er is De Andere Steenweg, Plein Publique in het Noordhof en nog veel meer. Drie kamelen in de Noordstraat worden ongetwijfeld een publiekstrekker. Het doet denken aan nostalgische tijden toen er tijdens de Batjes een olifant door de straten liep. Wie dat wil kan een toertje doen op een kameel door de Noordstraat.Op de Grote Markt is het op zondag uitkijken naar KW Danst waarbij na de slow nu ook de polonaise aan een revival toe is. Laura Lynn zorgt voor de muziek, de aanwezigen voor het West-Vlaams record polonaise. Handjes op de schouders en gaan! Stemmen voor de polonaise-klassieker bij uitstek kan nog altijd! Wie weet zijn Raf en Ginette ook van de partij. Zij slaan hun tenten op aan De lange giraf en hebben met 'Raf & Ginette' een uiterst lokale hit te pakken. Het zijn slechts enkele van de vele activiteiten in het stadscentrum.Zowel op zaterdag als zondag is het centrum verkeersvrij. Op maandag niet meer. Dan worden de Batjes iets na elven spetterend afgesloten met een vuurwerk.(TD)