Maaike en Anthony vertegenwoordigen Brugse regio in Homo Universalis

Maaike De Schoolmeester. © VIER
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Vanaf vandaag 24 januari is het populaire spelprogramma Homo Universalis – een onderdeel van het VRT-programma Iedereen Beroemd – terug te zien op Een. Honderd mannen en vrouwen gaan dagelijks een uitdaging aan in de hoop gekroond te worden tot de nieuwe Homo Universalis. Dit jaar strijden Maaike De Schoolmeester uit Loppem en Bruggeling Anthony Lambert ook om de titel van Homo Universalis.

Vanaf maandag 27 januari start de afvalrace pas écht met een dagelijkse opdracht. Je kunt de opdrachten zo gek niet bedenken. Het gaat onder meer om aardappelen opvangen op een vork, een espadrille zo ver mogelijk wegschoppen, een ketting maken met elastiekjes, zoveel mogelijk uienringen snijden of nestkastjes bouwen.

De vorige reeks werd gewonnen door Aartrijkenaar Selattin Defevere. Bij de editie van 2020 willen onder meer Maaike De Schoolmeester (23), die in Loppem woont, en Bruggeling Anthony Lambert (24) in zijn voetsporen treden.

Maaike groeide op in Sint-Michiels bij Brugge, woont nog bij haar ouders in Oostkamp, maar verblijft voornamelijk op kot in Gent, waar ze rechtspraktijk studeert binnen de opleiding bedrijfsmanagement. “Ik volgde die uitzendingen van Homo Universalis al een tijdje en vond die ogenschijnlijk simpele spelletjes wel leuk. ‘Dit is misschien wel iets voor mij’, dacht ik zo. Dus schreef ik me in. Er werd me gevraagd om een leuk filmpje over mezelf te maken. Ik gebruikte diverse locaties in Gent als decor voor mijn filmpje. Natuurlijk hoop ik zo lang mogelijk te kunnen meegaan in deze spannende afvalrace”, aldus Maaike.

Ook Anthony Lambert hoopt lang mee te gaan en dan nog liefst helemaal tot het einde. Anthony werkt als mechanicus bij autogarage Kia Dereeper langs de Pathoekeweg in Brugge. Hij is vader van twee en woont in de Peterseliestraat, in de Brugse binnenstad dus. “Het zijn eigenlijk mijn kinderen die me hebben aangemoedigd om deel te nemen. Het is een heel fascinerend gegeven”, zegt Anthony. “Nieuw is alvast dat niet alle proeven op dezelfde locatie plaats vinden. Benieuwd wat het zal geven. Ergens in de maand mei moet de winnaar bekend zijn”, besluit Anthony.