Maaike Clarysse uit Roeselare start reisblog Maai oh Maai over reizen met kinderen

De 34-jarige Maaike Clarysse en haar partner Siebe Snaet zijn al jaren fervente reizigers. Velen dachten dat daar een einde zou aan komen met de geboorte van hun zoontje Eppo, maar niets is minder waar. Het gezin vertoefde het voorbije anderhalve jaar al in Cuba én Australië. “Ik wil onze ervaringen delen, maar de blog is niet beperkt tot mensen met kinderen”, aldus de Roeselaarse.

Maaike Clarysse, Siebe Snaet en zoontje Eppo, met Ayers Rock op de achtergrond. (gf)

“Ik ben vorig jaar met een opleiding tot copywriter begonnen en daar vroeg onze docent wie er allemaal een blog had”, doet Maaike Clarysse haar verhaal.

“Blijkbaar had niemand dat, waarop hij ons aanraadde om dat te overwegen, want de beste manier om als copywriter te groeien, is door zelf veel te schrijven. Dus ben ik op zoek gegaan naar een goed idee. Doordat Siebe en ik heel veel reizen en we daarover heel wat vragen krijgen van familie en vrienden, besloot ik met een reisblog uit te pakken. Ik heb er enorm veel voorbereidend werk ingestoken en alles via WordPress zelf gemaakt, maar sinds begin september staat Maai oh Maai online.”

Op reis met zoontje

“De voorbije jaren moesten Siebe en ik alleen met elkaar rekening houden om op reis te gaan, maar sinds een kleine twee jaar is ook ons zoontje Eppo – die in december twee jaar wordt – van de partij. Veel mensen dachten dat het gedaan zou zijn met reizen, maar we trekken er nog steeds op uit. Zo zijn we met het gezin vorig jaar al naar Cuba geweest en begin dit jaar trokken we vier weken lang door Australië. Het is natuurlijk heel anders reizen – je moet je goed voorbereiden op alles en heel wat meer meepakken in je koffer – maar dat is zeker geen onoverkomelijk probleem.”

Doen dromen

“Ik wil de ervaringen van onze gezinsvakanties delen via mijn blog, maar de blog is niet beperkt tot mensen met kinderen alleen. Het is veel ruimer dan dat. Ik wil een infobron zijn. Je zal er ook heel wat verslagen vinden over onze reizen van de voorbije jaren, toen Eppo er nog niet was. Sommigen vroegen of het geen raar moment was om met een reisblog te starten in deze coronatijden, maar ik vind van niet. Mensen kunnen via mijn blog inspiratie opdoen en dromen. Iets wat zeker welkom is in deze uitzonderlijke tijden. Of we zelf nog vakantieplannen hebben? Alles staat een beetje on hold door het coronavirus, maar er staan nog heel wat landen op onze bucket list. Zelf zou ik enorm graag eens naar Afrika gaan. Maar voorlopig is het nog even afwachten.”

“Bereid je goed voor, zodat je zorgeloos op vakantie kan vertrekken”

“Het moeten ook niet altijd reizen zijn naar de andere kant van de wereld. Deze zomer zijn we naar Duitsland geweest en hebben we ook heel wat uitstapjes in eigen land gedaan. Dat zijn ook allemaal zaken die een plaatsje zullen krijgen op mijn blog. Het belangrijkste is nog altijd dat je tijd neemt om te genieten van je gezin.”

“Mijn voornaamste tip voor ouders met kleine kindjes? Bereid je goed voor, zodat je zorgeloos op vakantie kan en go with the flow. Je moet vooral luisteren naar de behoeftes van je kind en zeker niet alles volplannen, zodat er altijd wat ademruimte is”, besluit Maaike, die op haar blog alvast een inpaklijstje heeft samengesteld, zodat je zorgeloos op vakantie kan vertrekken met je gezin. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.