Lynn Claerhoudt volgt Dirk Ackerman op als algemeen directeur in Lo-Reninge

We herkennen Dirk Ackerman, Lynn Claerhoudt en burgemeester Lode Morlion.© MVO
We herkennen Dirk Ackerman, Lynn Claerhoudt en burgemeester Lode Morlion.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vanaf 1 augustus neemt Lynn Claerhoudt (30) uit Torhout als nieuwe algemeen directeur van Lo-Reninge de fakkel over van Dirk Ackerman (62) die na 27 jaar inzet voor de stad met pensioen gaat.

“Na de preselectie bleven er nog twee kandidaturen over die in aanmerking kwamen voor de functie. In een besloten zitting van de gemeenteraad werd beslist dat Lynn als meest geschikte kandidate de voorkeur genoot. Zij kan aan de slag vanaf 1 augustus, maar Dirk Ackerman zal haar nog bijstaan tot hij officieel met pensioen gaat op 1 november, zodat de overgang vlot verloopt”, aldus burgemeester Lode Morlion.

Lynn heeft er alvast heel veel zin in. Dat ze ambitieus is en zich ergens in kan vastbijten, bewees ze al op prille leeftijd. Tot haar zeventiende was deze in Torhout geboren en getogen jongedame een fervente koersfanaat en klopte ze op haar veertiende zelfs Jolien D’Hoore in het Belgisch kampioenschap bij de aspiranten. Maar door een aantal tegenslagen moest ze haar kampioenenfiets definitief aan de haak hangen. Lynn was ook een enthousiast en actief lid van de lokale jeugdbeweging.

Jurist

Na de middelbare school ging Lynn rechten studeren. “Ik trok naar de universiteitscampus KULAK in Kortrijk om mijn opleiding als jurist aan te vatten en maakte dan de overstap richting Leuven. Mijn masteropleiding in de rechten werkte ik af op Erasmus in Noorwegen, waar ik ook even op de ambassade bleef werken. Dan ben ik mijn loopbaan binnen de advocatuur gestart. Ik deed twee jaar ervaring op aan de balie van Brugge en nog eens twee jaar aan de balie van Gent”, weet Lynn te vertellen.

“Toen het lokaal bestuur van Torhout een jurist zocht, waagde ik mijn kans en kreeg ik de opportuniteit om bijna meteen ook de rol van OCMW-diensthoofd op mij te nemen. Ik zette er mijn eerste stappen als leidinggevende en ontdekte de werking van een lokaal bestuur. Al snel ondervond ik dat ik hierin mijn uitdagingen vind en er energie van krijg. Om mij hierin verder te verdiepen en over de nodige handvaten te beschikken, kreeg ik de kans om het postgraduaat management in de ‘social profit’ aan de Brugge Business School te volgen.”

Ambitie

“Ik heb in Torhout heel veel geleerd, veel kansen gekregen en een zeer goede samenwerking gekend. Maar… alles bleef, gezien mijn functie, beperkt tot het sociale. En ja, ik heb ambitie en wil betrokken zijn bij de bredere organisatie van een stad. In mijn nieuwe functie als algemeen directeur van stad en OCMW Lo-Reninge zal ik mij kunnen engageren in alle aspecten van het bestuur: sociaal, vrije tijd, economie, ruimte, groen enzomeer”, besluit Lynn Claerhoudt, die getrouwd is met audioloog Hannes Werbrouck. Ze is ook de mama van Otto (1,5).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier