Luna De Vlam uit Oudenburg wordt 21 in 21: “Mijn zus is mijn grote drijfveer”

Luna De Vlam.© GLO
Luna De Vlam.© GLO
Gillian Lowyck

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Luna De Vlam viert haar 21ste verjaardag op 7 april. Haar mama Digna Daenekint is verpleegster bij de covidscreening in het AZ Damiaan. Haar papa Sven De Vlam is verpleger op de dialyseafdelingen, ook in het AZ Damiaan. Ze heeft een oudere broer, Niels (18) en een oudere zus Imaani, die overleden is in 1999. Momenteel studeert ze voor sportverzorger, personal trainer en fitnessinstructeur. Ze is daarnaast ook graag bezig met mode en rope skipping.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit? En in het weekend?

“Ik volg online lessen thuis, afgewisseld met praktijklessen op school. Stage loop ik bij KV Oostende (U21) als sportverzorger. Workout of trainen voor de rope skipping doe ik thuis. Daarbovenop geef ik ook onlinelessen rope skipping. Het weekend vul ik door te studeren, retouches aan kledij of ontwerp ik iets, doe ik een workout of train ik voor de rope skipping. Af en toe komt er ook nog een fotoshoot bij.”

Wat doe je om de lockdown door te komen?

“Tijd voor mezelf nemen, vrienden steunen, mode… Maar ook veel sporten en nieuwe trucs uitvinden, bijleren, conditie behouden, krachtoefeningen. Op sociale media ben ik zeer actief op Instagram, TikTok en Facebook. Ik ben finaliste Miss Fashion 2022 geworden. Daardoor krijg ik regelmatig opdrachtjes waarmee ik zeker mijn tijd kan vullen. Hopelijk kunnen we tegen de komende zomer activiteiten doen en zal de finale fysiek mogen plaatsvinden.”

Kan je een dag zonder gsm of sociale media?

“Nee, momenteel niet. Ik wil alle leuke en mooie momenten in mijn leven kunnen vastleggen, zodat ik ze later kan koesteren.”

Waar kan je niet tegen?

“Ik kan niet goed tegen leugens, roddels, mensen die negatief oordelen over iets. Veroordelen over iets dat je maar half weet of net niets van afweet… Ik negeer dat en dan stoppen ze het wel vanzelf.”

Welk goed doel ligt je na aan het hart?

“Het ondersteunen van mensen met het Syndroom van Down. Ik wil mensen laten inzien dat mensen met een beperking evenzeer gewaardeerd mogen worden en kansen mogen krijgen. Mijn zusje, die overleden is, had onder andere het Syndroom van Down. Ik heb Imaani zelf nooit gekend, maar ze speelt een grote rol in mijn leven en is mijn drijfveer voor heel wat dingen in de toekomst.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Mijn diploma behalen en het kroontje van Miss Fashion winnen. En ik wil ook heel graag mensen met een beperking helpen om hun dromen waar te maken!”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Ik hoop dat ik een mooie job heb, in de modellenwereld actief kan zijn, gelukkig en gezond ben met een mooi gezin.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.