Luna De Vlam uit Oudenburg telt de dagen af naar de verkiezing Miss Fashion 2022

© gf
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Samen met de 21 andere meisjes is Luna De Vlam (21) aan de laatste week naar de finale van Miss Fashion 2022 bezig. De verkiezing vindt op zaterdag 28 augustus plaats in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Luna De Vlam is de dochter van Sven en Digna Daenekint. Ze is naast finaliste Miss Fashion een heel sportieve jonge vrouw, haalde meerdere Europese en wereldtitels in rope skipping, werd sportvrouw van Oudenburg en heeft al een diploma in mode op zak. Ze ontwerpt en maakt dan ook haar eigen kledij, zelfs de cocktailjurken voor de finale.

Maar er is nog meer. Luna is een heel sociale meid. Dat bewijst ze met haar engagement naar jongeren met een beperking. Ze interviewde zopas Amy, Yuhna en Bjorn, drie jongeren met elk een ander verhaal dat even pakkend is. “Een terugkerende opmerking in de drie verhalen is de moeilijke confrontatie met anderen, wetende dat ze anders bekeken worden dan leeftijdsgenoten”, zegt Luna. De volledige interviews zijn binnenkort te bekijken via een vlog van Luna De Vlam.

Luna zet haar schouders onder een project dat ze zelf opgestart is. “Vaak hebben jongeren te kampen met pestgedrag en dit maakt hen onzeker in onze maatschappij. Wat ze meemaken kan bepalend zijn voor hun toekomst. Ik wil bewijzen dat iedereen evenveel respect en waardering verdient. Met de finaleplaats bij Miss Fashion Benelux wil ik aantonen dat iedereen uniek is en evenveel kansen kan krijgen zolang je ook blijft geloven in jezelf.”

De ervaring dat ze met andere jongeren met een beperking deelt is een goed gevulde rugzak waarmee Luna verder wil trekken. Ze wil jongeren motiveren om door te zetten, te geloven in zichzelf. “Niet veranderen omdat anderen dat willen, gewoon jezelf blijven.”

Zaterdag 28 augustus is een beslissende dag voor Luna met haar volgende uitdaging, de finale van een heuse missverkiezing. “Het aftellen is begonnen en de race naar de finale is ingezet. Wat het resultaat ook wordt, ik kijk met heel positief terug op dit avontuur”, verzekert Luna De Vlam.

“We zijn eigenlijk allemaal een grote familie geworden. Het is een super leuke groep. We worden goed begeleid, krijgen verschillende workshops, dansrepetities, fotoshoots en veel tips”, vertelt Luna. “Alle tips en wat ik geleerd heb, zal ik meedragen en verder gebruiken. Een van ons kan ook gekozen worden om België of de Benelux te vertegenwoordigen in het buitenland.

Luna De Vlam is de enige deelnemer uit het noorden van West-Vlaanderen en is trots om deze regio te mogen vertegenwoordigen. “Het is hard werken maar dat neem ik er graag bij”, aldus de jongedame die een sterke wil heeft om haar doel bereiken.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.