Luitgarde D’Hondt en Achiel Verduyn vieren platina huwelijk

© (Foto Coghe)
Redactie KW

Sinds 6 juli zijn Luitgarde D’Hondt (89) en Achiel Verduyn (92) een platina koppel. Precies 70 jaar geleden stapten ze in Kortemark in het huwelijksbootje nadat ze elkaar hadden leren kennen in cinema Rio in Kortemark.

Luitgarde trok er op zondag met haar zus naar een middagvertoning. Achiel, die hen zag passeren, sprak hen stoutmoedig aan en vroeg of hij mee mocht. Geen probleem voor de meisjes, maar later trok Achiel toch liever met Luitgarde alleen naar de cinema.

Achiel verdiende de kost als chauffeur van veevoeders, Luitgarde werkte voor haar huwelijk bij de firma Talpe en ging later ook nog dienen. Na hun huwelijk bleef ze thuis en zorgde voor de opvoeding van drie dochters: Christa, Christel en Marie-Christine.

Achiel werkte altijd graag in zijn moestuin of zorgde voor zijn konijnen, kippen en duiven, maar toen dat allemaal wat te veel werd, verhuisde het echtpaar vanuit hun vertrouwde woning in de Koutermolenstraat naar een appartement in de Lichterveldestraat. Daar genieten ze van het bezoek van de familie die met de jaren uitgebreid werd met drie kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. (LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier