Luifel van Hema-filiaal in Sint-Pieters waait weg, winkel vandaag gesloten

Er passeerde op het moment van de windstoot gelukkig niemand. © JVM
Redactie KW

De hevige rukwinden hebben maandagavond heel wat schade aangericht in Brugge. Vooral het Hema-filiaal aan de Sint-Pieterskaai deelde in de klappen. Daar waaide de luifel weg. De winkel blijft noodgedwongen vandaag gesloten.

Storm Ciara leek maandagmiddag even te gaan liggen. Maar ‘s avonds staken hevige rukwinden en zelfs onweer toch op. Dat zorgde omstreeks 22 uur her en der voor schade. Naast enkele omgewaaide bomen was de materiële schade vooral aan de winkel Hema langs de Sint-Pieterskaai in Brugge het grootst. Daar waaide een groot deel van de luifel weg.

De grote platen werden omstreeks 22 uur op het dak van de winkel geblazen. Op dat moment zaten nog enkele klanten in het Wok-restaurant naast de deur te eten. Zij werden allemaal geëvacueerd. De brandweer kwam ter plaatse en deed een eerste controle. De schade aan de luifel is groot, maar het dak zou nog intact moeten zijn.

(lees verder onder de foto)

Luifel van Hema-filiaal in Sint-Pieters waait weg, winkel vandaag gesloten
© JVM

“Noodgedwongen dagje sluiten”

“Wij kwamen hier vanmorgen toe en alles was al afgezet”, zegt Ingrid Dekeersgieter, verantwoordelijke van de winkel. “Logisch, want het waait wel nog hevig en die platen liggen natuurlijk nog op het dak. We moeten noodgedwongen een dagje sluiten. Hopelijk raakt alles in één dag tijd opgelost. Het is de bedoeling om de platen van het dak te halen. Daarna zal de brandweer opnieuw moeten controleren of het dak intact en stabiel genoeg is gebleven. Maar dat lijkt op het eerste zicht wel zo te zijn. De airco-groep op het dak is ook beschadigd.”

Er passeerde op het moment van de windstoot gelukkig niemand. Er vielen dan ook geen gewonden. “En dat is het voornaamste natuurlijk”, zegt Ingrid. (TLG)

Luifel van Hema-filiaal in Sint-Pieters waait weg, winkel vandaag gesloten
© MVN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier