Ludwig Dubaere verlaat de Bosmolens en wordt pastoor in Ingelmunster

Foto Frank © Frank Meurisse
Redactie KW

De benoeming werd vandaag door het bisdom bevestigd en gaat in per 1 juni. De 25-jarige Matthias Noë, die vorige zondag tot priester werd gewijd, neemt de plaats in van Ludwig Dubaere in de federatie Izegem.

Hiermee keert Ludwig Dubaere (58) terug naar zijn roots, want hij is van Ingelmunster afkomstig, waar hij in een eenvoudig arbeidersgezin werd geboren. Na elf jaar in een schrijnwerkerij te hebben gewerkt, koos deze kajotter, aangespoord door de boodschap van Cardijn, voor een priesteropleiding op rijpere leeftijd. In 1986 werd hij tot priester gewijd, en werd meteen medepastoor op Sint-Tillo in Izegem. In 1998 volgde zijn benoeming tot pastoor op de H.-Familieparochie op de Bosmolens.

In de federatie Ingelmunster-Lendelede wordt Ludwig Dubaere de langverwachte opvolger van Christophe Petit, die in oktober van vorig jaar al werd benoemd tot moderator van de federatie Koekelare-Ichtegem. Enkele weken later liep toen al het hardnekkige gerucht dat Ludwig Dubaere zijn opvolger zou worden, maar dat bleek toen een kwakkel.

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 24 april 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier