Ludo Kindt uit Roeselare wint oscar in internationale competitie

Ludo sleepte een van de allereerste AV-oscars in de wacht. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Ludo Kindt (76) heeft onlangs één van de allereerste AV-oscars in de wacht gesleept. Deze befaamde prijs kaderde in de internationale competitie van Challenge 321 waar 122 fotografen uit 14 landen aan deelnamen.

Challenge 321 daagt hobbyfotografen elk jaar uit om met hun werk een audiovisueel verhaal te creëren met een maximale duur van 3 minuten en 21 seconden. “De input van muziek, geluid en/of tekst heeft hierbij een grote emotionele en vooral sfeervolle waarde die in symbiose met de beeldprojectie de eigenheid van het werkstuk bepaalt”, aldus Ludo. “Het feit dat het werk zo beperkt is in tijd, maakt het nog iets uitdagender. Uiteindelijk heb je slechts een goeie tweehonderd seconden om jouw verhaal te vertellen.”

Left Luggage

Zijn winnende inzending kreeg de titel ‘Left Luggage’ mee. “Hiervoor liet ik mij inspireren door een tentoonstelling van Willy Baeyens die met zijn Art2U-projecten fantastische dingen doet. Hij had kinderfoto’s van Joodse Birkenau-slachtoffers heel realistisch nageschilderd en afgebeeld in achtergelaten valiezen. Met mijn werk maak je hun tragische reis visueel mee. Afwisselende treingeluiden op de achtergrond, gemixt met de Joodse hymne Avinu Malkeinu, geven het geheel nog een extra dimensie.”

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=NkZKnH85A6g

Hoelang hij eraan bezig is geweest, kan deze begeesterde fotograaf niet zeggen. “Het is een proces dat gaandeweg groeit. Je experimenteert, laat dingen weg of begint gewoonweg opnieuw tot je tevreden bent over het resultaat.” Ludo is al 44 jaar voorzitter van Knipoogje en heeft er van in het begin steeds voor geijverd om te vergaderen in optimale omstandigheden. “We zijn ook steeds blijven groeien. Momenteel tellen we 94 leden. Het jongste lid is 18 jaar en de oudste is er net 91 geworden. Tegenwoordig komen we voor de algemene clubvergadering maandelijks samen in ‘t verzonken kasteel van ARhus. Een perfecte locatie waarmee we als club iets kunnen bieden wat onze leden thuis niet kunnen ervaren. Deze erkenning straalt ook uit over onze vereniging waardoor de kwaliteit van onze projecten blijft evolueren”, besluit een trotse voorzitter. Info over de werking van Knipoogje vind je op www.knipoogje.be. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier