Ludiek kampioenschap in maïsdoolhof

© (Foto EF)
Redactie KW

In het maisdoolhof van Dranouter werd het West-Vlaams Europees Wereldkampioenschap verdwaald rijden met de fiets georganiseerd. “De weergoden waren ons niet goed gezind. De deelnemers verdwaalden wel tussen de vele maïsstengels en dat maakte onze avond toch wel geslaagd,” zegt Lode Provost.

Aan het ludieke kampioenschap werd deelgenomen door fietsers op de mountainbike en op de e-mountainbike. In de eerste categorie ging de titel naar Marnick Caenepeel, in de tweede categorie was Dirk Desmet uit Wijtschate de beste. Het parcours was 10km lang en reed de helft daarvan door het aangelegde doolhof. De deelnemers werden aangemoedigd door rallypiloot Filip Pyck die het voorbije weekend nog schitterde tijdens de Ieperse autorally. “Lichte rugpijn weerhoudt me om ook hier de start te nemen”, zei hij.

Het maïsdoolhof in Dranouter is nog open tot in september en wil aan iedereen een totaal beleving aanbieden en dit op een unieke locatie. “Bij het binnenkomen staat onze maïsbar waar we om de zomer af te sluiten ook een hakselfuif plannen”, vertelt uitbater Lode Provost.

Die zomer staat inmiddels geboekt als de natste sinds de start van het nationaal weerbericht. “Dit weekend wordt wel nog eens zomers en nu de grote activiteiten als het festival en de rally achter de rug liggen zou het hier wel eens druk kunnen worden.”

Het maïsdoolhof is 8 hectare groot, een verdubbeling bij twee jaar terug en staat in het teken van de Olympische Spelen. “We tekenden inderdaad de 5 ringen in het maïsveld met daarrond een buitenring.” Het maïsdoolhof in Dranouter is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag telkens vanaf 13 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier