Ludiek: apotheek deelt (anderhalve) meters uit

Lisa Volckaert, Charlotte Delobel en Lies Verstraete van apotheek Delobel delen (anderhalve) meters uit. © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Dat we minstens anderhalve meter afstand moeten bewaren, zal iedereen ondertussen wel al weten. Daar gingen ze bij een Lichterveldse apotheek op ludieke wijze mee aan de slag.

Apotheek Delobel in de Neerstraat zet sinds deze week een actie op met enkele lokale handelaars onder het mom van ‘save the summer’. Bij een aankoop in de apotheek krijg je een strandbal of plooimeter. Daar wordt een actie aan gekoppeld waarbij je vanuit je kot een originele foto moet nemen.

Overlevingspakket

Daarbij kan je een ‘corona-overlevingspakket’ winnen van enkele lokale handelaars. Zo steunen de Lichterveldse middenstanders elkaar en worden ook nog eens – op ludieke wijze – de maatregelen van de social distancing onder de aandacht gebracht, want ook na een maand blijven deze van groot belang.

Dat beaamt ook Jean-Charles Delobel, die samen met zijn zus Charlotte de apotheek runt. “Als apotheek duiden we er ook op dat je zeker anderhalve meter van elkaar moet blijven. Zowel in de apotheek, maar ook buiten.”

Elkaar steunen

“In de apotheek gaan de mensen er serieus mee om en houden ze zich aan de social distancing. De maatregelen die we een maand geleden namen, blijven gelden. De mensen kunnen niets meer zelf nemen en dus ook niets meer contamineren. Er staat een iemand per kassa en de betalingen gebeuren met bancontact.”

Met een ludieke actie willen ze bij de apotheek de coronamaatregelen dus nog eens onder de aandacht brengen. “De actie is enerzijds ludiek en we hebben een paar partners die meedoen. Dan maken we een mooi pakket. Zo is Babbelette, onze nieuwe buur, slechts enkele maanden open en moest zij door de maatregelen tijdelijk sluiten. Dat is niet top. Zo kunnen we elkaar dus steunen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier