Luchtvaartmaatschappij kondigt nieuwe route aan vanuit luchthaven Oostende-Brugge

© Foto a-KW
Redactie KW

Pobeda – de low-cost dochter van het Russische Aeroflot- maakte woensdag de start bekend van driewekelijkse vluchten naar Moskou (Vnukovo). Voor de luchthaven Oostende-Brugge is dit een bijzondere uitbreiding op het bestaande aanbod, net als voor de luchtvaartmaatschappij die hiermee voor het eerst op de Belgische markt komt.

De vluchten zullen starten op 7 maart a.s. en de lijndienst zal drie maal per week worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag. Pobeda vliegt met gloednieuwe Boeings 737-800 waarvan de maatschappij er momenteel 24 in gebruik heeft.

Marcel Buelens, CEO van de luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen reageert verheugd: “De nieuwe lijndienst is schitterend nieuws voor onze luchthaven, maar zeker ook voor de regio. De toeristische sector in Vlaanderen zal hier ongetwijfeld van gaan profiteren door de vluchten die zowel een kort als lang verblijf mogelijk maken. Naast het Belgische publiek houden wij rekening met een potentiële toename van buitenlandse gebruikers van onze luchthaven vanwege de gunstige ligging ten opzichte van bijvoorbeeld Noord-Frankrijk en Zuid-West Nederland.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier