Volgens een schatting van de douane zouden er dan ongeveer 800 van de gemiddeld 4000 vrachtwagens die dagelijks toestromen in Zeebrugge niet de juiste documenten kunnen voorleggen. Dat zou tot lange wachttijden kunnen leiden op de terminals en tot overlast van vrachtwagens die parkeren op de naburige wegen. De 350 wachtplaatsen in de achterhaven van Zeebrugge en het 100-tal in de voorhaven zouden niet voldoende zijn.

"Daarom zijn er vier noodscenario's voorzien om het probleem met vrachtwagens te voorkomen" zegt Nicholas Paelinck, korpschef PZ Westkust. "Normaliter als we moeten stockeren, dan doen we dat op de autosnelweg tussen Adinkerke tot maximum Middelkerke. Andere parkings komen als laatste aan bod in de vier scenario's waaronder militaire basissen ( zoals Ursel, Koksijde). In het commissariaat van Koksijde komt de CP-OPs (Commandopost Operaties) voor onze regio, namelijk Middelkerke, Veurne en Westkust."

(MVDP)

Volgens een schatting van de douane zouden er dan ongeveer 800 van de gemiddeld 4000 vrachtwagens die dagelijks toestromen in Zeebrugge niet de juiste documenten kunnen voorleggen. Dat zou tot lange wachttijden kunnen leiden op de terminals en tot overlast van vrachtwagens die parkeren op de naburige wegen. De 350 wachtplaatsen in de achterhaven van Zeebrugge en het 100-tal in de voorhaven zouden niet voldoende zijn. "Daarom zijn er vier noodscenario's voorzien om het probleem met vrachtwagens te voorkomen" zegt Nicholas Paelinck, korpschef PZ Westkust. "Normaliter als we moeten stockeren, dan doen we dat op de autosnelweg tussen Adinkerke tot maximum Middelkerke. Andere parkings komen als laatste aan bod in de vier scenario's waaronder militaire basissen ( zoals Ursel, Koksijde). In het commissariaat van Koksijde komt de CP-OPs (Commandopost Operaties) voor onze regio, namelijk Middelkerke, Veurne en Westkust."(MVDP)