Luchthaven Oostende in november: 66,2 procent meer vracht

De luchthaven van Oostende noteerde ook in november goede cargocijfers. Er werd maar liefst 66,2 procent meer vracht verhandeld dan in november vorig jaar. Het compenseert de lagere passagierscijfers.

“De goede cargoresultaten van de voorbije maanden blijven zich voortzetten in november. Er werd vorige maand 3.917 ton luchtvracht verhandeld”, zegt de Oostendse luchthaven. “Dat is een stijging van 66,2 procent in vergelijking met november 2019. De sterke cargoresultaten zorgen er voor dat de totale hoeveelheid verhandelde vracht 140 procent steeg in vergelijking met vorig jaar. Ook in december verwachten we een voortzetting van deze goede cijfers. Bovendien maakt de luchthaven zich klaar om voor een eventuele rol in de verdeling van het coronavaccin.”

Weinig passagiers

De hoge cargocijfers zijn een mooie opsteker voor de luchthaven van Oostende, die in november maar 1.584 passagiers verwelkomde. Dit is een daling van 93 procent tegenover de 21.936 passagiers in november 2019. De dalende trend is vanzelfsprekend het gevolg van de tweede coronagolf in Europa. Deze zorgde ervoor dat op enkele vluchten naar Alicante tijdens de herfstvakantie na, alle overige bestemmingen tijdelijk werden opgeschort.

Daarnaast besloot vliegtuigmaatschappij TUI Fly om vanaf 9 november tijdelijk alle operaties op de regionale luchthavens op te schorten tot februari 2021. Over de periode januari tot en met november verwelkomde de luchthaven 110.650 passagiers. In dezelfde periode vorig jaar waren er 436.108 passagiers.

“December goede maand voor vracht”

“December zal een goede maand worden voor het vrachtverkeer. Het vierde kwartaal is traditioneel het sterkte kwartaal op vlak van de cargocijfers. We streven er dan ook naar om de kaap van 50.000 ton in december te ronden. We kijken vol goede moed uit naar 2021 en stellen alles in het werk om de passagiers weer een veilig en comfortabel vertrek aan te bieden in het nieuwe jaar”, besluit de luchthaven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.