Luchthaven Oostende-Brugge brengt buurtkrant uit

Gillian Lowyck

Binnenkort vinden heel wat mensen een Luchthavenbuurtkrant in de brievenbus. Een primeur voor de luchthaven van Oostende, om zo de buurtbewoners te informeren over wat er reilt en zeilt.

De allereerste editie van de Luchthavenbuurtkrant rolde onlangs van de persen. “De Luchthavenbuurtkrant is een medium om alle buurtbewoners twee keer per jaar te informeren over wat er precies leeft en gebeurt op de luchthaven. Interessante weetjes, nieuwtjes, gebeurtenissen… kortom, zoveel mogelijk gerichte informatie omtrent de regionale luchthaven”, zegt Vanessa Flamez van de luchthaven Oostende-Brugge.

De Luchthavenbuurtkrant wordt op 46.265 exemplaren gedrukt en verspreid via postbusadressen aan alle inwoners van groot Oostende (centrum, haven, Zandvoorde, Stene, Raversijde, Mariakerke), Middelkerke, Wilskerke, Leffinge, Slijpe, Lombardsijde en Bredene.

“Ons opzet is eenvoudig: elke inwoner zo goed mogelijk informeren omtrent alle luchthavenactiviteiten uit het recente verleden, het heden en de nabije toekomst. We willen de betrokkenheid met de buurt hiermee stimuleren.”

De volgende editie staat gepland voor april 2020. Je kan de krant ook digitaal raadplegen via www.ostendairport.aero/buurtinfo/.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.