Omwonenden deelden het al op Facebook: aan een hoge bouwkraan op de werf van de Ensor Tower op de Oosteroever hangt een luchtballon. Het gaat echter niet om een echt ongeluk, maar om een grote oefening van de brandweer. Dat deel van de oefening is afgelopen en de luchtballon is intussen weer verwijderd.

"Er wordt gesimuleerd dat een luchtballon in een torenkraan terechtkomt. De brandweer oefent dan om de inzittenden te redden zonder zelf gewond te raken", aldus Dominique De Heyn van Groep Versluys. "Normaal gingen vanmiddag nog meer oefeningen gebeuren op onze werf, maar dat was wel het spectaculairste. Het gaat dan ook om een torenkraan van net geen 100 m hoog."

De Hulpverleningszone 1, waar de Oostendse brandweer toe behoort, bevestigt dat het om een oefening gaat.

(HH)

Omwonenden deelden het al op Facebook: aan een hoge bouwkraan op de werf van de Ensor Tower op de Oosteroever hangt een luchtballon. Het gaat echter niet om een echt ongeluk, maar om een grote oefening van de brandweer. Dat deel van de oefening is afgelopen en de luchtballon is intussen weer verwijderd."Er wordt gesimuleerd dat een luchtballon in een torenkraan terechtkomt. De brandweer oefent dan om de inzittenden te redden zonder zelf gewond te raken", aldus Dominique De Heyn van Groep Versluys. "Normaal gingen vanmiddag nog meer oefeningen gebeuren op onze werf, maar dat was wel het spectaculairste. Het gaat dan ook om een torenkraan van net geen 100 m hoog."De Hulpverleningszone 1, waar de Oostendse brandweer toe behoort, bevestigt dat het om een oefening gaat.(HH)