Luc en Sandra uit Lo serveren hun afhaalmaaltijden op echte borden

Sandra Verberck en Luc Delaere van Gasthof De Zwaan geven de afhaalmenu’s mee op echte borden.© KVCL
Sandra Verberck en Luc Delaere van Gasthof De Zwaan geven de afhaalmenu’s mee op echte borden.© KVCL
Redactie KW

Heel wat horecazaken bieden als gevolg van de verplichte sluiting door de coronacrisis afhaalmaaltijden aan. Zo ook Gasthof De Zwaan in Lo. Echter niet in aluminium bakjes of plastieken potjes. De klanten krijgen hun maaltijden kant-en-klaar mee op echte borden.

Takeaway is momenteel alom tegenwoordig, maar daardoor komt er ook meer restafval in de vuilnisbak terecht. Ook Luc De Laere en Sandra Verberck van Gasthof De Zwaan uit Lo bieden afhaalmaaltijden aan. Maar ze doen dat op echte borden en dat al vanaf dag een dat ze met takeaway startten bij het begin van de eerste lockdown.

“Als we via de media soms foto’s zien verschijnen van afhaalmenu’s denken we allebei: oei, dat ziet er toch niet zo smakelijk uit in die bakjes. Ik wou kwaliteit afleveren”, verklaart chef Luc De Laere zijn keuze voor echt servies. “Niet alle mensen bezitten trouwens de kunst om hun eten op de juiste manier op te warmen”, zegt Luc. “Door het eten zelf warm mee te geven, ben ik zeker dat er geen foutjes kunnen gebeuren.”

“En de klanten zijn content dat ze onmiddellijk aan tafel kunnen bij hun thuiskomst”, zegt Sandra Verberck. “De meesten wonen in de buurt, het eten is dus zeker nog warm genoeg. De porties zijn ook ruim voldoende en de prijs is schappelijk. We werken ook steeds met verse producten.”

Telkens andere menu’s

Werken met echte borden betekent ook dat de klanten het servies moeten terugbrengen. Maar dat vormt geen probleem. “We mogen zeker niet klagen van het servies dat terugkomt”, zeggen Sandra en Luc. “Het is steeds afgewassen. Maar voor alle zekerheid stoppen we het nog eens in onze afwasmachine.”

De menu’s kunnen geraadpleegd worden op de Facebookpagina en de website van Gasthof De Zwaan. “Wekelijks worden onze afhaalmenu’s aangepast”, zegt Sandra.

Sinds kort kan bij De Zwaan ook koffie en soep afgehaald worden. “We zien veel wandelaars die deelnemen aan een wandelroute georganiseerd door De IJzerstappers”, zegt Sandra. “Jammer genoeg mogen de mensen niet op ons terras plaatsnemen. Maar er staan aan de kerk enkele banken zodat de mensen toch even kunnen zitten om van hun warme drankje te genieten.”

Het voorbije coronajaar was zwaar voor Luc en Sandra. “Gelukkig kunnen we rekenen op heel wat steunmaatregelen en de uitbetaling daarvan gebeurt vlot”, zegt het horecakoppel. “We kregen ook veel informatie via Horeca Vlaanderen, NSZ en de overheid. Maar we missen onze klanten. Hopelijk wordt 2021 veel beter en kunnen we vlug opnieuw de deuren openen.” (KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.