Luc Dewulf zet zich ook in coronatijden in voor goede doelen

Luc Talleu: “Tegen de grote vakantie plan ik nog een derde actie.”© (foto ACK)
Luc Talleu: “Tegen de grote vakantie plan ik nog een derde actie.”© (foto ACK)
Redactie KW

Luc Dewulf wil enkele organisaties die zich tijdens deze coronapandemie hard inzetten voor de medemensen financieel een hart onder de riem steken. Daarom organiseert hij een actie waarbij hij iedereen oproept een duit in het zakje te doen.

Luc Dewulf (73), getrouwd met Brigitte Tallieu, is niet aan zijn proefstuk toe wanneer het gaat over iets organiseren. Luc is sociaal geëngageerd, met een hart voor die mensen die het minder hebben. Luc is de man achter de Boterronde, een sportief evenement in Diksmuide dat startte in 1981 en dat gemakkelijk kon rekenen op zo’n 2.000 deelnemers.

Afscheidsgeschenk

“In 2015 besloot ik het sportieve luik te sluiten”, vertelt Luc. “ Maar ik wou onze goede doelen niet in de kou laten staan, dus ging de Boterronde verder als een eetfestijn dat ieder jaar in stijgende lijn ging. Terwijl het eerste jaar een opbrengst van 3.000 euro werd geteld, steeg dat het volgende jaar naar 9.200 euro. Dat werd verdeeld onder verschillende goede doelen: Duin en Polder, Palliatieve Zorg Westhoek, Familiezorg West-Vlaanderen en Samana Esen.”

“Ik hoopte in 2020 in schoonheid te kunnen afscheid nemen en dan meer dan 10.000 euro in te zamelen voor de goede doelen, wat een mooi afscheidsgeschenk geweest zijn. Helaas kon het eetfestijn in 2020, dat normaal op de eerste zaterdag van mei was gepland, niet doorgaan door corona. Stilzitten is niet aan mij besteed. Nu we volop in coronacrisis zitten, krijgen ook onze goede doelen minder steun , dus bedacht ik een plan om hen toch te steunen.”

Maaltijd en brievenactie

Voor zijn nieuwe initiatief breidde Luc de goede doelen uit naar de zorgbehoevenden en zorgverlening. “Het aantal goede doelen werd uitgebreid met onze twee Diksmuidse woonzorgcentra De Zilvervogel en Yserheem, het Rode Kruis en het Wit-Gele Kruis. Ook dit jaar zullen we waarschijnlijk geen eetfestijn kunnen organiseren en om de goede doelen toch te kunnen steunen, schrijf ik iedere zelfstandige aan. Ik heb zo’n 300 mails verstuurd met de vraag om voor één keer de negen goede doelen te steunen met een storting van 50 euro . Wie dat nodig heeft, kan een bewijs voor de belastingen krijgen.”

“Ook de mensen van de goede doelen zullen zo’n brief versturen naar hun contacten. Het is belangrijk dat mensen die willen steunen, storten voor 25 april 2021. Zonder dat er al veel geweten was over dit initiatief, zijn er al verschillende mensen die hebben overgeschreven , wat natuurlijk fantastisch is.” Luc hoopt dat het eetfestijn in juni toch nog kan doorgaan. “Naast de maaltijd en de brievenactie, plan ik nog een derde actie tegen de grote vakantie. Opnieuw een actie waaraan iedereen kan deelnemen.” (AC)

Steunen kan via rekeningnummer BE36 9500 666 5681. Meer info via luc.dewulf110@outlook.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.